Back to top

Els treballadors del CMQ demandaran l'empresa per les DPO del 2017

El comitè d'empresa del Centre Mèdic Quirúrgic de Reus ha assegurat a Canal Reus Televisió que demandaran al centre per l'impagament de les DPO del 2017. Els treballadors ja van alertar, fa unes setmanes, que tot i que no havien cobrat aquestes direccions per objectius (DPO), sí que havien cotitzat per aquesta remuneració.
Els treballadors del CMQ demandaran l'empresa per les DPO del 2017.

Els treballadors del CMQ estan disposats a portar l'impagament de les DPO del 2017 als jutjats. Després que es conegués que el centre no els hi abonaria aquestes retribucions variables, els empleats van adonar-se que sí que han cotitzat per aquestes remuneracions. El portaveu del Comitè d'Empresa, Eduard Mejías, ha subratllat que 'estàvem valorant l'opció judicial i segurament iniciarem els tràmits, tenim prous suports'. 

Cal recordar que el Centre MQ de Reus va tancar el 2017 en números vermells, per primer any, fet pel qual van anunciar que no podrien pagar els objectius als treballadors. Des el Comitè d'Empresa havien considerat que, amb una millor gestió dels comptes, haurien pogut cobrar les DPO, al voltant de 200.000 euros. 

D'altra banda, recordar que una vintena d'empleats van denunciar un suposat "frau de llei" en la contractació de bona part del personal del centre. El cas ja té data de judici i serà entre el juliol i el novembre, que els denunciants defensaran el cas legalment.

Aquest divendres s'ha celebrat el consell d'administració de GECOHSA, CMQ i l'Hospital Universitari de Sant Joan de Reus. Un dels punts que hi ha passat ha estat la petició de crèdit per fer front a les obres. Element que caldrà que aprovi el pròxim plenari municipal. Calculen que el trasllat es durà a terme a finals d'any i les obres podrien començar al juny.