Back to top

Els treballadors del Reus denuncien la falta de compromís d'Onolfo

De moment, no prendran mesures legals davant les cinc nòmines impagades que acumulen. Atribueixen als americans la mateixa part de culpa que l'antic propietari, Joan Oliver.
Imatge de l'Estadi Municipal del CF Reus

Els treballadors del Club de Futbol Reus Deportiu han emès un comunicat aquest dilluns on manifesten la seva situació. Fa cinc mesos que no cobren, alguns sis, i atribueixen la culpa, no solament a Joan Oliver, antic màxim accionista, sinó també al nou propietari, Clifton Onolfo:

 

"En tots aquests mesos, han estat constants les mentides i les falses promeses tant de l’antic propietari, Joan Oliver, com de l’actual propietari, Clifton Onolfo, que havia de salvar el club i els llocs de treball (i està actuant igual o pitjor)".

 

Onolfo es va comprometre a pagar als jugadors el passat dilluns 11 de febrer, i no solament no ho ha fet, sinó que ha acumulat una nòmina més. Panorama que ha fet esgotar la paciència de la piràmide d'assalariats. Aquest és el comunicat:

 

El conjunt de treballadors del CF Reus (format pels membres de la direcció esportiva, cos tècnic del primer equip, cos tècnic del filial, treballadors del futbol base i personal d’oficines i botiga) expressa que:

 

 • Portem des del passat setembre sense percebre el nostre sou. En tots aquests mesos, han estat constants les mentides i les falses promeses tant de l’antic propietari, Joan Oliver, com de l’actual propietari, Clifton Onolfo, que havia de salvar el club i els llocs de treball (i està actuant igual o pitjor).

 

 • En tots aquests mesos ens hem sentit enganyats, però també desprotegits. De fet, quan diversos agents externs han intentat mediar per trobar una solució al club, aquests han optat o han pressionat per trobar sortides que perjudicaven clarament els treballadors del CF Reus.

 

 • Amb l’arribada dels nous propietaris, el passat 21 de gener, semblava que el problema dels impagaments i deutes pendents amb els treballadors es resoldria i que, malgrat l’amenaça d’expulsió del primer equip de LaLiga, almenys es podria normalitzar la nostra situació.

 

 • Lluny de fer-se realitat aquest escenari, les falses promeses han tornat a ser el nostre pa de cada dia. Els nous propietaris del CF Reus van emetre un comunicat el dia 25 de gener assegurant que pagarien els treballadors abans de finalitzar el mes. Aquest fet que no s’ha produït. El dia 8 de febrer també van assegurar davant de la resta d’accionistes que la següent setmana s’iniciarien els pagaments. Aquest fet tampoc s’ha produït.

 

 • Des de l’arribada dels nous propietaris, la totalitat dels treballadors ens hem posat a la seva disposició per ajudar-los a integrar-se en el dia a dia del club, arribant a fer jornades laborals de més de 10 hores diàries i estan activats pràcticament les 24 hores al dia per a qualsevol cosa que necessitessin.

 

 • No només no ens han pagat les nòmines pendents, sinó que se n’ha acumulat una més: la de gener. L’impagament de la nòmina de gener representa un deute generat pels actuals propietaris. Trobem intolerable i preocupant que els nous responsables del club comencin a generar deutes amb els treballadors en la primera nòmina que havien de pagar.

 

 • Actualment, el club deu 5 nòmines a una part dels treballadors, 6 nòmines a aquells treballadors que no tenen la paga doble prorratejada i anem de camí a acumular-ne una més.

 

 • Els treballadors del club ens hem mantingut units tots aquests mesos i ens mantindrem units fins a trobar una solució total a la nostra situació.

 

 • A hores d’ara, tampoc ens han explicat en què consistirà el projecte de futur del CF Reus.

 

 • Ens dol moltíssim la situació en la qual es troba el CF Reus actualment. A banda de ser-ne treballadors, ens estimem el club. Però ha arribat un moment en què la situació general dels treballadors és totalment insostenible i hem de començar a fer passos per defensar els nostres drets.

 

 • L’única solució total per als treballadors depèn dels nous propietaris, ja que els diferents escenaris alternatius (que el club presenti un ERO, que el club entri en Concurs de Creditors o que nosaltres ens acollim al Fons de Garantia Salarial de l’estat) representen solucions parcials, insuficients i injustes.  

 

 • Volem agrair totes les mostres de suport de l’afició roig-i-negra, que ens ha fet costat en tot moment. Especialment a la penya RedBlacks i tota la gent que va col·laborar en la col·lectade dinersdestinada als treballadors.

 

 

Reus, 18 de febrer de 2019