Back to top

Els treballadors de la brossa de Reus es mobilitzaran la setmana vinent

Que FCC presenti un recurs contra la decisió d'adjudicar el nou contracte de la recollida de les escombraries a Valoriza endarrerirà el procés un any més. Els treballadors insisteixen que no aguantaran.

Fa dies que els treballadors de la brossa amenacen amb mobilitzacions contra la decisió de la mesa de contractació de l'Ajuntament sobre el nou contracte que s'ha endut Valoriza. Segons han confirmat a Canal Reus, aquestes protestes començaran la setmana vinent, i s'allargaran al llarg de les properes setmanes, per bé que no han concretat com i de quina manera. 

Un "martiri" que pot durar mesos

Si no hi ha cap sorpresa, Fomento de Construcciones y Contratas recorrerà la decisió de la mesa de contractació de l'Ajuntament sobre el nou contracte de la brossa. L'empresa buscarà fins al darrer moment l'oportunitat de continuar gestionant el servei. Però aquest recurs podria allargar la situació actual del servei de recollida de la brossa fins a un any més. De fet, s'estima que la decisió del jutge podria traslladar-se al segon trimestre del 2021.

I a partir d'aleshores, encara faltaria fins a sis mesos més per tal que els nous vehicles del contracte arribessin a la ciutat. I és que els tècnics admeten que cal equipar els vehicles un cop resolt definitivament el concurs, i això triga mig any. Segons els treballadors, la situació del parc de vehicles actualment és dantesca.

Les necessitats del parc de vehicles

Diu Miguel Pérez, president del comitè d'empresa d'FCC a Reus que se'ls van prometre 18 nous vehicles, però que "només n'han arribat 16". I a més, els vells continuen fallant... De fet, al parc de la neteja de Reus, al polígon AgroReus, es poden veure les restes de diversos vehicles calcinats i també de camions amb una creu negra que alerta que estan fora de servei. 

Camió Brossa

Els treballadors continuen insistint que allargar aquesta situació, que consideren un martiri, durant un any més, perjudicarà el servei de neteja de la ciutat. Insisteixen que la culpa és del nou contracte, que no s'ha fet bé, i que bona prova de tot plegat és que les grans empreses del sector no s'han presentat al concurs. Per això demanen que una empresa externa faci un peritatge del document i que, si s'escau, se'n redacti un altre.

Paraules clau:

Notícies relacionades