Back to top

Els treballadors de Reus Transport denuncien incompliments de conveni

La demanda col•lectiva presentada pel comitè d'empresa posa en el punt de mira les vulneracions dels descansos setmanals i les desigualtats dels treballadors eventuals

>

Els treballadors de Reus Transport han presentat una demanda col·lectiva contra l'empresa municipal per incompliment de conveni. Els conductors asseguren que no es respecten els descansos setmanals, que el sou base és per sota del conveni i que els contractes eventuals discriminen els treballadors que no són fixes.

El comitè d'empresa ha interposat una denúncia col·lectiva que se centra en tres punts: el sou base, els contractes eventuals i els descansos. No obstant, els treballadors han subratllat que ni Reus Transport ni el consistori han accedit a negociar amb la plantilla.

Denuncien que la situació dels treballadors eventuals és dicriminatòria

Des del comitè d'empresa es denuncia que el sou base dels treballadors de Reus Transport està molt per sota del que estableix el conveni territorial de passatgers i viatgers. A més, en el cas dels treballadors eventuals insisteixen que aquesta situació s'agreuja, ja que no poden accedir a cobrar els plusos que reben els treballadors fixos.

Segons l'assessor legal dels treballadors, Roger Queralt, cal un mínim de 18 mesos d'antiguitat per cobrar els plusos, de manera que els treballadors que encadenen contractes eventuals reben menys sou per la mateixa feina.

"No es respecten en cap moment els descansos setmanals", segons la presidenta del comitè d'empresa

El detonant per interposar la denúncia, però, ha estat l'empitjorament de la gestió dels dies laborables que Reus Transport distribueix. L'empresa compta amb un 10% de la jornada dels seus treballadors per organitzar durant l'any, però segons els conductors, no es respecten els terminis i se'ls avisa amb menys antelació de la que estipula la llei, que és de cinc dies com a mínim.

La treballadora i presidenta del Comitè d'empresa, Neus Haro, assegura que "no es respecta en cap moment els descansos setmanals, ja que se'ns demanen justificants si no podem anar a treballar un dia de festa".

Els tres delegats responsables del Comitè d'Empresa també denuncien que l'empresa els ha obert expedients amb faltes greus i al·leguen que es tracta d'una persecució sindical. Fonts del consistori desmenteixen aquesta situació que denuncien els treballadors, que alerten que ni l'empresa ni l'ajuntament han volgut negociar amb la plantilla.

 

Paraules clau:

Notícies relacionades