Back to top

Els universitaris, indignats pels exàmens presencials

Les noves mesures restrictives permeten realitzar els exàmens presencialment tot i haver cursat gairebé un quadrimestre sencer telemàticament. Aquesta mesura ha indignat als universitaris.

Universitaris i universitàries d'arreu de Catalunya han mostrat la seva indignació davant la voluntat del Govern de la Generalitat de realitzar els exàmens presencials.

Després de gairebé un quadrimestre sencer impartint les classes telemàticament per reduir la mobilitat i l'anunci de noves mesures restrictives després del Nadal, els estudiants consideren que la realització d'exàmens presencials pot comportar un risc per la salut tant de l'alumnat i el professorat com de les seves famílies.

Alguns alumnes de la Universitat Rovira i Virgili ja han mostrat les seves queixes, de fet, Paula Serrano, considera que l'actual situació pandèmica no és l'adequada per poder fer un examen presencialment. Fran Volpi, també estudiant de la URV titlla "d'incoherent" la mesura i assegura que "no hauria de ser obligatori, perquè si ens obliguen a quedar-nos a casa, no entenc que ens facin anar a fer un examen amb 80 persones". En els dos casos, asseguren tenir por de possibles contagis.

Suport de l'AJEC

Aquestes queixes han estat recolzades per l'Associació de Joves Estudiants de Catalunya, l'AJEC, qui ha fet una valoració molt negativa de les mesures en un comunicat on reclamen al Govern que rectifiquin les decisions preses sobre els exàmens presencials i que hi hagi una modificació dels criteris d'avaluació d'acord amb el desenvolupament que hi ha hagut del període lectiu.

Paraules clau:

Notícies relacionades