Back to top

Els veïns debaten el futur de Mont-roig del Camp

Amb la mirada posada el 2030, els ciutadans de Mont-roig del Camp s'han reunit en una sessió de treball per debatre com ha de ser el municipi en un futur. La iniciativa participativa ha estat impulsada per l'ajuntament amb l'objectiu de conèixer l'opinió ciutadana i les seves propostes. La jornada l'ha dut a terme una empresa externa.
pla estratègic

La jornada participativa s'ha desenvolupat en dues sessions, una al poble de Mont-roig i l'altra a Miami Platja. En total hi han participat una vintena de persones que han reflexionat sobre el futur urbanístic, mediambiental, del turisme, del comerç, o del teixit associatiu del municipi, entre d'altres. Segons l'alcalde de la població, Fran Morancho, "és fer un anàlisi d'on estem, la gent va dient el que opina, el que pensa... i fan propostes del que creuen ells com ha de ser el municipi en un futur". Morancho ha afegit: "amb tota la informació aquesta es farà un document, aquest document es donarà el vist-i-plau, jo espero que ho passem pel ple i que tots els grups polítics hi donin el vist-i-plau perquè al final no és un pla estratègic d'aquest equip de govern sinó que és el pla estratègic del municipi de Mont-roig del Camp, en el qual hi han participat tots els polítics, tots els ciutadans".

Cada sessió s'ha dividit en dues parts, una primera on s'han apuntat els punts forts i punts dèbils del municipi. Entre les fortaleses, s'han destacat el valor històric del municipi o les sinèrgies amb poblacions veïnes per potenciar l'activitat econòmica. En l'àmbit de debilitats, s'ha posat sobre la taula la desconnexió entre Mont-roig i Miami Platja, la manca d'oportunitats laborals, i la falta de fibra òptica.

En una segona part s'ha instat als participants a fer propostes que permetin millorar la vida dels veïns en els propers dotze anys. Aquestes sessions de treball, que ja s'han fet amb els polítics, es faran extensives a altres col·lectius com a les entitats, als centres escolars o al casal d'avis.