Back to top

Els veïns del Barri Antic de Cambrils reclamen la posada en marxa d’equipaments tancats

CRISTINA GONZÁLEZ 

Posar en marxa els equipaments de la Torre del Llimó i el Forn del Tallero. Aquestes són dues reclamacions històriques dels veïns del Barri Antic de Cambrils. 6 mesos després de la constitució dels nous ajuntaments, passades les eleccions municipals, el veïnat torna a fer sentir les seves demandes. 

Després de 6 anys d’obres, a finals del 2012 es posava fi a la regeneració urbana del Pla de Barris de Cambrils. Unes accions que van permetre, entre d’altres, la restauració d’edificis històrics de la Vila com la Torre del Llimó o el Forn del Tallero. Però 3 anys després de la seva rehabilitació els equipaments encara estan tancats. Segons el veïnat, la seva posada en marxa és urgent, ja que al romandre tancats el seu deteriorament s’accelera. Tanmateix, asseguren que la seva obertura és necessària per dinamitzar el barri. 

Una altra de les demandes recurrents del veïnat és la modificació de la normativa d’obertura d’establiments, la rigidesa de la qual apunten com la principal causa que no s’obrin més botigues al barri. 

Des de l’Associació Vilacentre i l’Associació de veïns El Portal també reclamen la reobertura total del Centre Cultural, espai que actualment només obre en horari de tardes. Per la seva banda, des del consistori asseguren estar treballant en totes les demandes del veïnat, especialment en la posada en marxa de l’equipament de la Torre del Llimó, on, previsiblement, s’hi instal•laran serveis relacionats amb l’àrea de promoció econòmica de l’Ajuntament.