Back to top

Els veïns del bloc de Wad-Ras tornen a tenir llum

Els veïns del bloc amb pisos ocupats del carrer Wad-Ras tornen a tenir llum. Després de dos mesos sense connexió, la comunitat ha pagat de la seva butxaca la reparació, que ascendeix a 20.000 euros. Ara el veïnat reclama la part proporcional als bancs que tenen habitatges al bloc, i denuncia que durant aquest temps sense llum, Endesa ha continuat cobrant factures.
Els veïns del bloc de Wad-Ras tornen a tenir llum

Des d'aquest dilluns al vespre, el bloc ubicat al número 5 del carrer Wad-Ras torna a tenir llum. Els veïns portaven quasi dos mesos sense subministrament, que s'havia tallat arran dels incendis provocats pels ocupes. Finalment la connexió s'ha pogut recuperar després de pagar ells mateixos la reparació, que ha ascendit a vora 20.000 euros: 1050 per cada habitatge. La comunitat reclama la part proporcional als bancs, que tenen pisos al bloc. Però la denuncia més important dels veïns, recau en què Endesa ha seguit cobrant durant tot aquest temps rebuts a la comunitat. "Han tingut la cara de presentar factures que no corresponen al consum mínim. Aquí no hi havia llum, i els onze veïns que tenen comptadors legals han tingut rebuts que arribaven als 117 euros", explica el vicepresident de la Coordinadora Ciutadana i d'Entitats, Josep Machado.

A hores d'ara, queden tres pisos ocupats al bloc dels sis que hi havia. Els ocupes actuals han reclamat connectar-se il·legalment a la xarxa un altre cop, i davant la negativa de la comunitat, han reaccionat amb amenaces a punta de pistola i provocant petits incendis. Tot i això, en una reunió entre propietaris i inquilins, la tensió es va rebaixar i es va acordar acompanyar les famílies a Serveis Socials. I és que la comunitat segueix demanant el suport de les autoritats. "La ciutadania té el nostre suport, però necessitem que les autoritats ens donin suport perquè no sempre tenim mitjans per afrontar aquests problemes", afegeix el president de la Coordinadora Ciutadana i d'Entitats, Rafael Fernández.

Aquesta nit ha cremat el tendal de la Tintoreria Victòria Llauradó, ubicada al carrer paral·lel a Wad-Ras on hi ha l'edifici en qüestió. Una mostra de vandalisme que la comunitat no descarta que estigui relacionada amb els ocupes del bloc.