Back to top

Els veïns del Carme es mobilitzen per lluitar contra els robatoris

Els veïns del Barri del Carme han notat un augment des d'aquest any pel que fa els robatoris en habitatges i establiments dels seus carrers. Després de l'última onada d'aquest tipus d'actes vandàlics, l'associació veïnal del barri demana més presencia policial als carrers. Per altra banda també presentaran una moció a l'Ajuntament de Reus per tal de demanar que els detinguts per robatori se'ls apliqui presó preventiva.
Els veïns del Barri del Carme es mobilitzen per lluitar contra els robatoris

A causa de l'última onada de robatoris que està patint el Barri del Carme, els veïns han denunciat públicament una manca d'efectius policials a la ciutat. Els últims episodis han estat en botigues del carrer del Vent i a l'Hotel Gaudí, però l'Associació de veïns Harmonia del Carme ha notat un augment general en aquest any 2018 en establiments, habitatges i magatzems del barri. És per això que una de les peticions del veïnat és més presència policial als seus carrers i que col•loquin càmeres de seguretat al carrer del Vent. 

Els veïns i botiguers del barri volen solucions a la inseguretat que estan patint i segons diuen, es veuran obligats properament a crear patrulles ciutadanes pels carrers del barri. Per altra banda des de l'Associació veïnal també volen presentar una moció a l'Ajuntament per tal que el consistori demani als jutjats de Reus la presó preventiva pels detinguts acusats de robatori. 

Per la seva banda, l'Ajuntament de Reus ha manifestat que al Carme, els fets delictius han baixat més que la mitjana de la ciutat i han assegurat que no hi ha cap barri al municipi que tingui una problemàtica especial. Segons Joaquim Enrech, regidor de Seguretat, la política de proximitat de la Guàrdia Urbana i la coordinació entre cossos policials funciona i per tant no es necessari més presència de més agents al carrer. 

Paraules clau: