Back to top

Els veïns del Picarany s'organitzen contra el pagament d'1,7 milions d'euros

JORDI OLÀRIA GRAS

El pagament d'1,7 milions d'euros per part dels veïns de la urbanització Picarany ha motivat la creació d'una associació de veïns. Consideren que la llei els dóna la raó quan afirmen que és l'Ajuntament d'Almoster el responsable d'acabar la zona residencial, i no pas els propis veïns, tal com manté el consistori. És per això que han decidit organitzar-se.

L'Ajuntament d'Almoster i la Junta de Conservació de la Urbanització Picarany han acordat el projecte necessari per acabar la zona residencial. Suposa que els veïns paguin 1,7 milions d'euros per posar punt final a les obres no acabades i als problemes de subministrament. Alguns veïns, però, consideren que no els toca a ells assumir-ho, i per això han decidit organitzar-se en una associació de veïns.

'La Junta és una junta col•laboradora del propi ajuntament', explica Jordi Batista, un dels veïns mobilitzats, 'hem cregut necessari crear l'associació per demanar a l'Ajuntament que es faci càrrec del que s'ha de fer càrrec, que són els seus propis carrers'

Afirmen que la llei estableix que l'Ajuntament s'ha de fer càrrec d'una urbanització si dues terceres parts estan edificades, situació que mantenen que es produeix en el cas del Picarany. Els veïns asseguren que haurien preferit no haver de fer aquest pas, però que la seva voluntat de col•laborar amb el consistori no ha servit per solucionar les coses.

'L'objectiu que hem pretès sempre és que es compleixi la llei', sentencia Enric Sugrañes, un altre dels veïns mobilitzats, l'ànim de col•laborar amb el consistori, explica, els ha portat a ser 'una mica laxes, hem tolerat coses pensant-nos que la solució arribaria per part de qui ens l'ha de donar, que és l'Ajuntament, i no ha arribat'. 

L'Ajuntament, per la seva part, manté que cal que les obres acabin per recepcionar la urbanització, és a dir, per passar a fer-se càrrec del seu manteniment.