Back to top

Els Vileros i Mariners de Cambrils tornen a la càrrega

Una de les principals novetats d'aquesta segona edició és la doble representació que tindrà lloc el dia 8 de setembre a la plaça de la Vila.
Vileros

Els Vileros i Mariners tornen per quedar-se. Per segon any consecutiu, la Nit d'Artistes de Cambrils es troba darrere de l'organització d'aquest ball parlat, que es representarà en dos passis diumenge 8 de setembre. Aquesta és una de les principals novetats respecte l'anterior edició, més enllà del guió satíric que canvia d'un any a l'altre. Segons Marc Gibert, membre de la comissió de Vileros i Mariners, el text que s'acaba interpretant a la plaça de la Vila s'elabora durant mesos. Diverses persones s'encarreguen de pensar diferents temàtiques d'escala mundial, nacional i local, per després crear un fil conductor que lligui totes les qüestions. Malgrat tot, l'apunt local és ben present en aquesta iniciativa, així com la sàtira sana. I és que segons Gibert, es pot fer broma de tot des del respecte. Encara que el guió continua sota secret per part dels integrants del ball, les eleccions municipals han estat font d'inspiració d'aquesta edició i tindran una presència important en el gruix del text. 

Sota la direcció del cambrilenc Pere Navarro, el ball parlat consta de diverses parelles de matrimonis i agents de l'autoritat, com és el cas del guàrdia civil, el mossèn o l'alcalde. Són moltes hores d'assajos en hores intempestives, però l'esforç es veu reflectit el dia de la representació. Els actors no estaran pas sols, sinó que comptaran un any més amb la presència de tres músics que els acompanyaran amb els goigs a la Mare de Déu del Camí, que s'han adaptat per fer-ne una versió més folklore i ballable.  

Una de les particularitats d'aquest ball parlat és el tipus de versots que formen part d'aquesta representació. Es tracta de quatre heptasíl·labs que han de rimar a partir de l'última síl·laba tònica, però que a més, per fomentar el riure, cal que l'acudit es trobi al darrer vers.

D'altra banda, enguany s'aposta per fer dues sessions, una a les cinc de la tarda i l'altra a dos quarts de set del vespre. No només això, sinó que també es canviarà l'orientació dels personatges, que tot i que s'ubicaran a la plaça de la Vila, estaran a la part més estreta d'aquest punt per propiciar el caliu entre els actors i el públic. A menys d'un mes del dia de l'estrena, el que és segur és que tots els cambrilencs, visquin on visquin, estan convidats a riure de la mà de Vileros i Mariners.

Notícies relacionades