Back to top

Els Xiquets consoliden actuació a la Diada de Riudoms

Els Xiquets de Reus han descarregat, per tercera vegada aquesta temporada, el 3de8. Ho han fet en la primera Diada Castellera de Sant Jordi que celebra Riudoms. Els de la camisa avellana han compartit plaça amb la colla Vella dels Xiquets de Valls i la Jove de Tarragona.
Els Xiquets consoliden actuació a la Diada de Riudoms

Després d'entonar el cant dels segadors, els Xiquets de Reus han arrencat la Diada amb un 2de7 que han descarregat sense problemes. A la segona ronda és quan han desplegat el castell més important que han fet enguany, el 3de8, el tercer de la temporada. Han tancat l'actuació amb un 4de7 i un vano de 5. Així doncs, valoració positiva per part de la colla reusenca, que ha consolidat aquestes construccions.

En segon lloc ha actuat la colla Jove de Tarragona, que ha fet els primers castells de vuit pisos de la temporada. En concret ha arrencat amb un 4de8, que ha precedit el també primer 3de8 de la temporada de la colla. En tercera ronda han descarregat el 5de7 i han finalitzat l'actuació amb 3 pilars de 5.

La colla Vella de Valls ha estat la tercera en actuar, i també ha fet dues construccions que encara no havia portat a plaça aquesta temporada: el 2de8 amb folre, en primera ronda, i el 5de8, en segona. Finalment han descarregat el 4de8 i han fet dos pilars de 5 de comiat.

D'aquesta manera la plaça de l'Om de Riudoms s'ha estrenat com a plaça castellera, una nova diada que les colles participants veuen amb bons uns.

En acabar les tres rondes i els pilars de comiat, les tres colles han portat un pilar al balcó de l'Ajuntament.