Back to top

Els Xiquets fan història

ÈRIC PUJOL

Els Xiquets de Reus han fet història a la plaça del Mercadal carregant el primer 4 de 9 amb folre. La colla reusenca va començar la primera ronda amb un 5 de 8 descarregat, una construcció que tenen assolida ja que és la sisena vegada que el descarreguen.

A la segona ronda els xiquets van descarregar un 3 de 9 amb folre, castell que tan sols havien pogut carregar en passades edicions. Descarregar aquesta construcció era vital per encarar el 4 de 9 amb folre a la tercera ronda. La plaça del Mercadal s’enfosquia i els nervis es reflectien a les cares dels reusencs.

Una construcció treballada i ferma que va acabar caient. Els xiquets de Reus, però, van aconseguir carregar el 4 de 9 folrat per primera vegada i la plaça va reaccionar ovacionant la colla. Havien aconseguit l’anomenada “tripleta màgica”.

Les altres colles convidades també van realitzar gammes extra. Vilafranca va mostrar la seva força descarregant el 3 de 9 amb folre i el 2 de 9 amb folre i manilles. La Vella de Valls tampoc va ser menys i va descarregar el 2 de 9 folrat i amb manilles i un 4 de 9 folrat i amb pilar.

Els Minyons de Terrassa van mostrar el que és el seu millor castell: el 9 de 8 a la segona ronda. Finalment, la Jove de Tarragona tot i començar amb bon peu, va caure amb el 5 de 8 que van intentar a la tercera ronda. Una diada que va exhibir sis castells de gamma extra i que va suposar un abans i un després pels Xiquets de Reus.