Back to top

Els Xiquets, premi a la millor colla d'aquesta temporada

La nit de Castells va guardonar amb el Premi Colla de la temporada als Xiquets de Reus.
Maria Alegret i Eduard Valls recollint el Premi Millor Colla

Són colla de la temporada per "haver aconseguit seguir fent castells de 9 amb una certa regularitat en un any de retrocés generalitzat entre les colles del seu nivell". Així van rebre el premi a la gala de la XIVa edició de la nit de castells, iniciativa de la Revista Castells i que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Valls i TAC 12.

Els Xiquets van començar la temporada amb un canvi de la junta directiva i la tècnica. Tot això va deixar un canvi d'actitud al pati d'assaig que ja va veure els primers resultats al mes de maig, portant la clàssica de vuit a plaça. El 3d9f també va arribar aviat, per Sant Pere, apuntant el castell de 9 folrat més matiner de la història de la colla.

Superada la festa major, els de la camisa avellana van atacar el 5d8, així com el 2d8f, que va prendre molta solidesa al pis folrat. L'agost va ser el mes crític pels reusencs, amb una caiguda a la Vila de Gràcia que va desencadenar dubtes en les posteriors actuacions, sobretot al pom de dalt.

4d9f a la diada del Mercadal

La colla va demostrar que podia aixecar cap: per Misericòrdia van recuperar el 3d9f i a la diada del Mercadal van carregar el 4 folrat que feia quatre temporades que no veia l'aleta avellana.

L'actualitat política va impedir als Xiquets afrontar els deures que els havien quedat pendents, quan van decidir suspendre la seva diada el 26 d'octubre. Tot i això, al carrer del Rosich, tanquen la temporada amb un reconeixement per part del món casteller i amb ganes de seguir aconseguint èxits de cara la temporada que ve.

La temporada avellana en xifres

  • 3de9f - 3 descarregats
  • 4de9f - 1 carregat
  • 5de8 - 2 descarregats / 1 carregat
  • 2de8f - 7 descarregats / 2 intents desmuntats
  • 4de8 - 8 descarregats / 5 intents desmuntats
  • 3de8 - 12 descarregats

 

Paraules clau: