Back to top

Els Xiquets de Reus estrenen 3 de 9 amb folre

Gran diada castellera la que s'ha viscut aquest diumenge a Cambrils. Els Xiquets de Reus han carregat el primer 3 de 9 amb folre de la temporada, mentre que els Xiquets de Cambrils han fet el primer pilar de 5 des de la represa de la colla.
castells cambrils

Els de la camisa avellana han donat un pas més i han carregat el primer 3 de 9 amb folre de la temporada. Era la primera vegada que el portaven a plaça, i han aconseguit fer l'aleta tot i que quan la canalla estava baixant, el castell s'ha trencat pel pis de quints. El cap de colla, Toni Rull, afirma que estan molt contents i afegeix que "l'any passat no el vam poder aconseguir en tota la temporada, en vam desmontar tres o quatre, crec, aquesta, a la primera l'hem carregat, i si no hi ha res de nou, a la segona, a Terrassa, el descarregarem".

Els reusencs han completat l'actuació amb un 4 de 8, que l'han aconseguit després d'un intent desmuntat, i el 4 de 7 amb el pilar.

Pel que fa a la colla local, els Xiquets de Cambrils, han aconseguit tot el que s'han proposat, i han descarregat el 2 de 6, el 3 de 7 i el 5 de 6. A més, s'han pogut anotar el primer pilar de 5, després d'haver-se constituït novament com a colla ara fa 5 anys. El cap de colla, Lluís Nolla, diu que "faig una valoració molt bona de la diada d'avui, érem molta gent, ens ha sortit tot bé (...) i hem estrenat un pilar de 5 molt sòlid que portàvem treballant des de principis de temporada".

Les colles del Baix Camp han compartit plaça amb la Colla Castellera La Bisbal del Penedès. Els "bous" del Penedès han completat el 3 de 6, el 2 de 6 i el 3 de 6 aixecat per sota.

L'actuació ha finalitzat amb els pilars de comiat.  

Paraules clau:

Notícies relacionades