Back to top

Els Xiquets de Reus guanyen els Cóssos 2017

Els integrats del seguici festiu van ser, un any més, els protagonistes dels Cóssos, un concurs de jocs tradicionals que enfronta els elements del seguici per equips. Després de molt d'esforç, gresca i rialles, els guanyadors de l'edició d'enguany va ser l'equip dels Xiquets de Reus.
Cóssos

Tot i que instants abans de començar els Cóssos els Xiquets de Reus no tenien gaire clar si guanyarien... "Intentarem guanyar però no té gaire pinta... el que segur que farem és passar-ho bé", apuntava una de les integrants dels de la camisa avellana, Aura Altés. Finalment es van proclamar campions de l'edició d'enguany d'aquest concurs de jocs tradicionals. Una posició que es van disputar amb els integrants del Bou, que van quedar segons i amb els portadors del drac que es van endur el tercer lloc.

En realitat però, el palmarès és el de menys, ja que pels membres del seguici és una excusa per compartir una estona i passar-ho bé. "Vam començar fa quatre anys, quan van néixer els Cóssos i cada any venim a veure si aconseguim guanyar alguna cosa" explica el membre de l'equip dels Nanos, Carles Gené. En la mateixa línia es pronuncia la integrant dels Xiquets "venim per passar-ho bé i riure una estona" i el representant de la Cabra, Bruno Altés "nosaltres no som un element del seguici ens agrada participar de la Festa Major, potser no guanyarem però el més important és participar".

Els Cóssos volen rememorar jocs tradicionals com el pal ensabonat, la prova més difícil segons els participants, curses de sac, bitlles o les carreres de cintes amb bicicletes. El protagonisme però no només se l'enduien els concursants, el públic jugava un paper clau com a animador, tant, que també tenien premi. La gent del Basilisc i de Mossèn Joan de Vic van guanyar el guardó a la millor afició.