Back to top

Els Xiquets reviuen els 40 anys d'històra en l'acte inaugural d'aniversari

Tret de sortida a la commemoració del 40è aniversari dels Xiquets de Reus, amb un acte al Bartrina ple de records, anècdotes i reptes de futur.

Ara fa 40 anys, l'any 1981, van néixer els Xiquets de Reus. Inexperts, d'entrada, però amb esforç i voluntat, de seguida van créixer i es van fer grans com a entitat. Aquest cap de setmana han arrencat les celebracions del 40è aniversari, amb un acte al teatre Bartrina en què no han volgut destacar personalismes, sinó la trajectòria de la colla. També els grallers han tingut un paper destacat.

La trajectòria de la colla dividida en tres períodes

L'acte inaugural s'ha dividit en tres parts, on en cada una s'hi ha vist un muntatge audiovisual, hi ha hagut una explicació de contextualització, i s'ha fet una breu tertúlia amb membres de la colla.

  • del 1981 al 1992: orígens i ràpid creixement, fins assolir construccions de 8 pisos
  • del 1992 al 2010: període que abarca l'època gloriosa, treballant els folres i aconseguint descarregar el primer 3de9f i carregar el primer 5de8, l'any 1996. Després comença la devallada, i a partir d'aquí hi ha pujades i baixades fins el 2006, que aconsegueixen sortir del pou i comencen a remuntar.
  • del 2010 a l'acutalitat: en aquest període aconsegueixen recuperar-se i assolir noves fites, com la tripleta màgica o el pilar de 7f. Però se'ls resisteix poder descarregar el 4de9f. El punt d'inflexió arriba amb la pandèmia, l'any 2020, que ho atura tot. I així fins l'actualitat, en què han pogut tornar als assajos però només en grups bombolla de fins a 25 persones. Per Sant Pere van poder tornar a actuar simbòlicament, com un primer pas cap a la, tan esperada, recuperació de l'activitat habitual.

Durant l'acte de celebració s'hi ha barrejat emoció, records, anècdotes, present i futur. Amb molta dosi d'optimisme que els farà, de ben segur, aconseguir novament fites importants, i per què no, històriques. 

Paraules clau:

Notícies relacionades