Back to top

Empaperada i ambient festiu a la cercavila anti-repressiva

Entitats i elements festius de Reus s'han sumat aquest dissabte a les protestes de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem i a l'actuació policial dels darrers dies en una cercavila festiva i reivindicativa. Una encartellada ha acompanyat la comitiva que ha recorregut els carrers del centre de Reus.
el bou durant la cercavila anti-repressiva

La cercavila, en què hi han participat més d'un miler de persones, ha estat encapçalada per una senyera i una pancarta portades per infants. La comitiva ha comptat amb la presència i les actuacions dels Nanos de l'Agrupament Escolta La Mulassa, el Ball de Cercolets, els Xiquets de Reus i el Bou de Reus. Una cercavila festiva, però reivindicativa a la vegada, en la que s'ha cantat Els Segadors, i on no s'han deixat d'escoltar lemes com "llibertat presos polítics", "1 d'octubre, ni oblit ni perdó" o "els carrers seran sempre nostres". Tal i com demanava la convocatòria, també s'hi han pogut veure cassoles i xiulets per fer soroll durant la cercavila.

El recorregut ha arrencat de la plaça del Mercadal i ha passat per la plaça del Prim, un tram de ravals, Peixateries Velles, carrer de la Presó i fins arribar de nou al Mercadal, on s'hi han vist les darreres actuacions festives i s'ha dissolt la convocatòria.

Juntament a la cercavila s'ha dut a terme una empaperada popular per reforçar el caràcter reivindicatiu d'un acte en què hi han participat persones de totes les edats.

Notícies relacionades