Empat gloriós

El Club de Futbol Reus Deportiu empata a l’Estadi Municipal davant el Numancia per la mínima (1-1). Una diana de Querol al minut 89 ha trencat un partit marcat per la passivitat dels roig-i-negres. El gol dels visitants: Catena en pròpia porta. Pol Freixanet, lesionat.
Imatge del partit d'anada al Municipal entre el CF Reus i el CD Numancia

FOTOGRAFIA: LaLiga123

Xavi Bartolo ho va anunciar en roda de premsa: la mentalitat dels jugadors havia canviat respecte a la setmana passada, i el premi ha arribat en el partit davant el Numancia. Juan Domínguez, un dels jugadors que ha creat més polèmica per quedar-se a la banqueta en les últimes tres jornades, avui és titular. Matx sense l’home gol d’aquest Reus, Miguel Linares, qui va veure la cinquena groga la setmana passada a Málaga. Retorn a l’Estadi de dos ex roig-i-negres: Pichu Atienza i Aritz López Garai.

Catena fa la feina al Numancia

Presa de contacte en els primers instants de partit sense crear massa perill en àrea contrària per part dels dos conjunts. La primera ocasió ha estat pel Reus quan al minut 11, Borjita des de la banda ha centrat l’esfèrica que ha sortit desviada per la porteria de Sánchez. La defensa numantina gairebé marca a pròpia porta.

Els de Sòria s’han ficat les piles i al minut 19 una pèrdua de pilota de Mario Ortiz ha provocat un xut ras de Diamanka que ha obligat a estirar a Pol Freixanet. La sort ha somrigut als blancs tres minuts després amb una centrada d’Alain que Catena ha introduït dins la seva pròpia porteria per fer pujar amb mala fortuna el primer gol de la nit a l’electrònic de l’Estadi Municipal. Freixanet l’hauria pogut evitar (0-1).

Possessió total pels de Castella i Lleó en aquest tram final de la primera meitat.  Al minut 31, el mur reusenc ha refusat a córner un tir potent de Yeboah però un Reus molt ben posicionat en l’àmbit defensiu ha evitat un resultat més ampli al marcador abans d’entrar al túnel de vestidors.

Querol, líder d’un Reus adormit

La segona meitat s’ha iniciat amb una acció polèmica quan Derik li ha aixafat els peus a Querol, que sol davant el porter, ha caigut dins l’àrea. L’àrbitre però no ha xiulat penal. Al minut 56, Guillermo, amb el cap, ha enviat l’esfèrica per sobre del travesser després d’una centrada de Medina. El partit ha hagut d’esperar fins al minut 73 a brindar una nova ocasió, de la mà també del davanter numantí. La pilota però ha sortit fregant el pal.

Els minuts s’esgotaven i era el Numancia qui tenia més opcions d’avançar-se al marcador. Alfred però ha tingut l’empat a les botes al 80 amb un xut des del balcó de l’àrea que Sánchez ha desviat a córner. Primer xut a porta del partit pel Club de Futbol Reus Deportiu. En un últim sospir del matx Querol ha obrat la gesta marcant el gol de l’empat al minut 89 (1-1). L’Estadi Municipal ha valorat l’esforç del davanter celebrant les taules com una victòria. Pol Freixanet ha abandonat el verd lesionat.

Amb aquest resultat els home de Xavi Bartolo se situen en 19a posició, de moment, a la taula classficatòria marcant el descens amb 21 punts. Si les coses no es torcen, el proper partit dels roig-i-negres serà dissabte vinent a dos quarts de nou del vespre davant Las Palmas a l'Estadi Municipal.