Back to top

Encausats amb més de 10 anys de presó per participar en una tancada a l'UAB

La CUP reusenca ha mostrat el seu suport al col·lectiu Som 27 i Més. La Fiscalia Espanyola els demana entre 11 i 14 anys de presó i 11.000 euros de responsabilitat civil per haver participar en una ocupació a la Universitat Autònoma de Barcelona.
La CUP reusenca ha mostrat el seu suport al col·lectiu Som 27 i Més

"El que s'està intentant és criminalitzar els moviments socials i de protesta". Així de contundent s'ha mostrat Cèlia Arnau, una de les encausades del col·lectiu Som 27 i Més. La Fiscalia Espanyola els demana entre 11 i 14 anys, 9.500 euros a cadascú i 11.000 euros més de responsabilitat civil per haver participat en la ocupació del rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona l'any 2015. "Demanàvem negociació i diàleg i la resposta que hem rebut és penal", ha sentenciat Arnau.

En la tancada els estudiants reclamaven que es posessin en pràctica les mocions que s'havien aprovat democràticament en el claustre. Unes mocions que demanaven, per exemple, que el rector rebutges la pujada de les taxes universitàries. Arran de la primera detenció i a la vista del judici oral, el col·lectiu Som 27 i Més ha denunciat aquest dimecres al vespre a la plaça de les Peixateries Velles el que han qualificat de "pla criminal sense objectivitat".

Segons ha afirmat la delegada de la CGT d'Ensenyament a Reus, Marta Minguella, "aquesta denuncia no és casual sinó que es tracta d'una denuncia de criminilització de la protesta". De fet, la sindicalista ha assenyalat a l'anterior vicerectora, Sílvia Carrasco, vinculada a l'entorn d'Iniciativa. A més, Minguella ha afegit que "la denuncia comporta també la protecció del capital". Per tot plegat, han reclamat que l'actual equip del rectorat de l'UAB retiri la demanada de la responsabilitat civil i que Fiscalia arxivi el cas.

Els membres de la CUP de Reus, amb el regidor Edgar Fernández al capdavant, han volgut mostrar la seva solidaritat amb els encausats i han reflexionat sobre la repressió que viu el país. "Davant de la repressió hi poden haver tres conseqüències, la primera que ens guanyin i marxem cap a casa, la segona que ens esperonin i la tercera que és la més perillosa és que la repressió es normalitzi", ha rebat el cupaire. "Ens estem acostumant a fer rodes de premsa per denunciar casos de repressió, presos polítics i això no és normal", ha clos.

En l'acte també s'ha llegit un manifest per recordar la figura de Francesc Ferrer i Guàrdia, una mostra de suport a l'educació pública catalana que s'ha produït simultàniament en altres poblacions.