Back to top

'Encuentros', una mirada diferent a paisatges i el cos de la dona

JONATÁN SORIANO

Paisatges impressionistes de traces allargades barrejats amb el bon acabat d’una escultura en bronze amb motius femenins. Es el que es pot trobar a l’exposició ‘Encuentros’, que tracta sobre una part de l’obra dels artistes amb reconeixement internacional Eduardo Díez i Rosa Segura. La mostra està organitzada per la galeria d’art reusenca Cori Torroja i es pot visitar fins el quinze de setembre.

El mar. Sempre misteriós i fred; llunyà i proper al mateix temps. Depenent de la perspectiva des d’on se’l vegi. Un punt de vista diferent és el que capta el pintor basc Eduardo Díez en la seva obra. El tema central són els paisatges, on no hi pot faltar mai l’aigua. Ja sigui per un riu, un llac o la immensitat del mar, l’artista sempre deixa lloc a la matèria líquida entre línies allargades i pinzellades plenes de color, creant una composició que recorda a l’impressionisme del sol ixent de Monet.

L’exaltació de la figura femenina és el leitmotiv de l’obra de l’escultora Rosa Segura. L’artista assegura barrejar en les seves escultures elements de la seva imaginació i de la realitat que viu, i recorre a les línies del cos de la dona perquè el considera vehicle per a transmetre tot allò que se li acudeix durant el procés creatiu. Pel que fa al material, el bronze és la seva predilecció, tot i que de vegades acudeix a la fusta per tal de guanyar flexibilitat.

Ambdós artistes, amb reconeixement internacional, exposen a Reus a través d’ ‘Encuentros’, una exposició organitzada per la galeria d’art reusenca Cori Torroja. La mostra romandrà oberta fins el pròxim quinze de setembre.