Back to top

Endavant defensa la desobediència per trencar amb el "processisme"

Endavant, l'organització membre de la CUP-Crida Constituent, ha demanat "no fer més passes enrere" en la construcció de la República. Així ho han assegurat els seus membres en l'assemblea nacional que l'organització ha celebrat a Reus aquest cap de setmana. L'exdiputada de la CUP Anna Gabriel, que es troba a Ginebra preparant la seva defensa, ha participat en l'acte a través d'un missatge de veu.
Isabel Vallet

Endavant ha donat per "mort" l'Estat de les autonomies i ha reivindicat la desobediència com a eina per trencar amb l'anomenat "processisme" i materialitzar la República catalana. Els militants de l'esquerra independentista han assegurat que el dret a l'autodeterminació és "innegociable" i l'han defensat com a única alternativa per trencar amb el que defineixen com a "crisi del règim".

"Tenim un Parlament cada vegada més buit de sobirania i uns discursos que no ens satisfan per part de les forces polítiques que volen formar govern, ja que es limiten a defensar la recuperació de l'autogovern i la llibertat dels presos. Estem totalment en contra de la repressió de l'Estat espanyol i volem que s'alliberin els presos, però considerem que parlant de la recuperació de les autonomies ens estem situant moltes passes enrere", ha assegurat Isabel Vallet, portaveu d'Endavant i exdiputada de la CUP.

També ha participat a l'acte, tot i que no de manera presencial, Anna Gabriel, que es troba a Ginebra per preparar la seva defensa davant el Tribunal Suprem. L'exdiputada de la CUP ha gravat un missatge de veu en què s'ha excusat per no poder assistir a l'acte i ha animat els militants d'Endavant a seguir lluitant per implementar la República. "Corren temps estranys, però poden ser també temps de canvis i és de moment així, d'on han sortit sempre les veritables transformacions. La persecució política a l'independentisme pren ara noves formes i abasta nous espais" ha afirmat Gabriel.

Des de l'organització, però, no han aclarit si Gabriel anirà a declarar aquest dimecres. D'altra banda, una de les línies estratègiques que ha definit Endavant per als propers dos anys se centra a feminitzar l'organització. De cara a la vaga general del 8 de març, els membres de l'esquerra independentista han subratllat el vincle entre l'emancipació de les dones i l'emancipació nacional. "Les dones mobilitzades han de tenir clar que una part de l'opressió que vivim com a dones l'exerceix l'Estat espanyol com a Estat i com a eina institucional. El dret a l'autodeterminació també forma part de la nostra participació política a la vaga", ha expressat Vallet.

Finalment l'organització ha posat l'accent a créixer des del municipalisme i ha insistit en el fet que l'acció institucional ha d'actuar com a complement de la lluita als carrers.