Back to top

Enguany es preveu detectar 1.000 casos de càncer al Baix Camp

El Registre de Càncer de Tarragona preveu diagnosticar 1.000 casos d'aquesta malaltia a la capital del Baix Camp. 600 en homes i 400 en dones. Aquest divendres en diferents punts de la ciutat tindrà lloc el tradicional acte per recollir fons per a l'entitat.
Enguany es preveu detectar 1.000 casos de càncer al Baix Camp

Aquest 2018 es diagnosticaran al voltant de 1.000 casos de càncer al Baix Camp, uns 600 en homes i 400 en dones. Són dades del Registre de Càncer de Tarragona. En els homes el càncer de pròstata manté una incidència estable els darrers anys. En canvi a l'apartat femení, el més habitual serà el de mama amb 120 casos.

Per la seva part, el doctor de l'Hospital Sant Joan i Investigador de la FUNCA Marià Carulla ha explicat que "estimem que aquest 2018 hi haurà unes 400 persones que moriran de càncer. En homes serà el de pulmó, i en dones serà el de còlon i recta".

Entre un 40 i un 50% d'homes i dones d'entre 50 i 69 anys del Baix Camp han participat en la primera volta del programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte. En poc temps està previst que es torni a obrir la iniciativa fomentada per la Fundació Lliga per a la Investigació i Prevenció del Càncer.

Aquest divendres 8 de juny més de 100 voluntaris de la Lliga Contra el Càncer de Reus participaran en la tradicional acapta per recollir fons per a l'entitat i destinar-los a lluitar contra la malaltia. L'any passat es va recaptar 7.700 euros, una xifra que ha disminuït degut a la crisi dels últims anys.

La presidenta de la Lliga Contra el Càncer, Carme Vidal ha puntualitzat que "en aquesta jornada mobilitzem una gran part de voluntaris. Enguany hi haurà 12 punts de recollida a la ciutat, i durarà tot el dia".A més la presidenta de la Lliga Contra el Càncer de Reus ha anunciat que a partir del novembre deixarà de ser delegada després de 25 anys.