Back to top

Enllestida la primera fase de les obres de la plaça de la Sang

L’execució de les obres té un pressupost que ronda el mig milió d'euros. 
Estat provisional de la plaça de la Sang

Aquest dimecres s'ha posat punt i final a la primera fase d’obres de reurbanització de l’entorn de la plaça de la Sang. D’acord a la previsió inicial, la segona fase s’executarà després de Setmana Santa, i consistirà amb les obres de reurbanització del tram del raval del Pallol i de la instal·lació del mobiliari urbà. Finalitzada la segona fase s'obrirà la plaça al trànsit de vehicles.

Les obres culminen la remodelació del Tomb de Ravals. El projecte engloba la remodelació de la plaça, el carreró de la Puríssima Sang i el carrer d’Arnavat i Vilaró, i resol tant l’estat d’envelliment que presentaven els vials com els problemes de circulació, amb una nova reordenació que eixampla al màxim l’espai destinat als vianants.

A grans trets, la plaça de la Puríssima Sang passarà a ser un espai bàsicament per vianants; el carreró de la Puríssima Sang es converteix en un carrer a un sol nivell, amb prioritat pels vianants; i el carrer d’Arnavat i Vilaró amplia voreres i elimina tot l’aparcament actual.

El nou disseny de la plaça reorganitza l’esquema de circulació: tant l'espai destinat a la circulació de vehicles com el de vianants se solucionen a un sol nivell; s’amplia l’espai destinat a vianants fins eliminar qualsevol possibilitat d’aturada o aparcament (les úniques excepcions són dues zones per a carrega i descarrega que es mantenen), i es restringeix l'entrada al carreró de la Sang mitjançant una pilona extraïble.