Back to top

Enric Olesti se suma a la candidatura d'Àgata Girbes

Olesti va formar part, durant uns mesos, del projecte encapçalat per Jordi Just però es va acabar retirant per diferències amb l'equip de l'empresari nascut a Vinebre
Enric Olesti es suma a la candidatura d'Àgata Girbes

Nou gir de guió en les eleccions a la Cambra de Comerç. Segons ha pogut saber Canal Reus, Enric Olesti, anterior candidat a les eleccions de la Cambra i, durant uns mesos, company de candidatura de Jordi Just, formarà part de la llista que presentarà Àgata Girbes. 

Olesti, actual membre del comitè executiu de la Cambra de Comerç, es va postular per dirigir l'ens supracomarcal el passat febrer. Finalment, es va acabar unint a la proposta de Jordi Just. Una candidatura unitària en la que Just ostentaria el càrrec de president i el vicepresident seria el propi Enric Olesti.

Aquesta proposta de consens, anunciada públicament a finals de març, es va trencar només quatre mesos més tard. Les diferències entre Olesti i el seu equip amb els col·laboradors de Just van precipitar el trencament i la retirada d'Olesti de la lluita electoral. 

Olesti: 'La candidatura de Girbes és aire fresc'

Canal Reus ha pogut parlat amb Enric Olesti per saber, de primera mà, per què s'ha afegit al projecte de Girbes. En paraules del gerent de Comavic, 'La proposta d'Àgata Girbes és aire fresc per a la cambra. Una persona jove, preparada i amb molt de talent que, a més, té moltes ganes de fer coses'. Olesti també destaca que en aquest equip hi ha 'molta presència femenina'. La presentació oficial de la llista encapçadada per l'empresària reusenca es farà durant les properes setmanes. 

Cal tenir en compte que mai hi ha hagut una candidatura d'una dona per dirigir la Cambra de Comerç de Reus. Curiosament, a Tarragona s'havia donat una situació idèntica fins que, el passat desembre, Laura Roigé va ser escollida nova presidenta de la Cambra de Tarragona en substitució d'Andreu Suriol. D'aquesta manera, Roigé va esdevenir la primera dona a presidir l'entitat tarragonina en els seus més de 130 anys d'història.

Dos presidents en 50 anys

D'aquesta manera, i amb tots aquests antecedents, la cursa per dirigir l'ens supracomarcal es presenta més interessant que mai. I més si tenim en compte que, ens els darrers 50 anys, només hi ha hagut dos presidents al capdavant de la Cambra. El primer va ser Francesc Cabré que va accedir a la presidència l'any 1968. Un càrrec que va mantenir fins l'any 2006. Va ser en aquest punt quan Isaac Sanromà, actual president, va arribar al càrrec després de superar l'altre aspirant, l'advocat Jesús Palau. 

Les eleccions a mitjans del 2019

Els comicis es celebraran durant el primer semestre de l'any vinent. Fins a 22.000 empreses de l'àrea d'influència de la cambra reusenca (Baix Camp, Conca de Barberà, Priorat, Ribera d'Ebre i Terra Alta) hauran de decidir entre les dues candidatures confirmades. 

Notícies relacionades