Back to top

Ensenyament i feminisme encetaran el ple de Reus

El model educatiu tornarà al ple de Reus aquest dilluns. Per una banda hi ha una moció conjunta de diversos grups municipals per donar suport a l'escola catalana i la immersió lingüística. Per altra banda, el PSC reclamarà que la comunitat educativa participi de la presa de decisions per evitar conflictes com el de la zonificació escolar de secundària.
Ensenyament i feminisme encetaran el ple del mes de març a l'Ajuntament

Si fa unes setmanes la pressió de les famílies va aconseguir fer marxa enrere en un canvi de model zonal per a l'educació secundària a Reus, el ple d'avui tornarà a posar el conflicte sobre la taula. El Partit Socialista vol que la comunitat educativa, és a dir, des de famílies a professorat, tinguin veu i vot en les decisions que afectin al que qualifiquen de qualitat educativa, i un exemple en seria el model de distribució dels alumnes.

No serà l'única matèria educativa que es debatrà a la sessió plenària. Els socialistes juntament amb altres grups municipals també portaran una moció de defensa del model d'escola catalana, un model que s'erigeix sobre la base de la immersió lingüística. Previsiblement, per tant, només Ciutadans i Partit Popular es poden oposar a la proposta o, almenys, no donar-hi suport.

Precisament els populars demostraran que s'acosta el 8 de març amb una moció per a la igualtat entre homes i dones; com també ho demostrarà la CUP amb el seu suport a la vaga feminista de dijous vinent.

També els cupaires preguntaran al govern per la Ciutat de la Música, un certamen del qual no se'n coneix res més que el nom després que Pellicer l'anunciés per al 2018.

Ciutadans, per la seva banda, proposarà renovar els parcs infantils de la ciutat que s'hagin malmès i no s'hagin reparat. Preguntaran al govern, també, sobre les multes imposades durant Carnaval a persones que fessin les seves necessitats al carrer, una problemàtica que, expliquen des de la formació taronja, els han fet arribar veïns dels passejos.