Back to top

Ensenyament vol limitar l'elecció garantida d'institut

Indignació entre pares i mares d'alumnes dels col·legis de Reus pel canvi d'adscripció única que es preveu als instituts de cara el curs vinent. Aquest dilluns a la tarda està previst que es reuneixin a l'Oficina Municipal d'Escolarització, la regidora d'Ensenyament i la representant dels Serveis Territorials a Tarragona amb diversos pares afectats.
adscripció única

Una representació de pares i mares d'alumnes de diferents centres escolars de Reus i voltants es mostren preocupats pel canvi d'adscripció única que preveuen l'Ajuntament i la Generalitat de cara el curs vinent. Aquest canvi farà que els alumnes que han de començar estudis d'ESO als instituts, només tindran prioritat en un centre, i no en dos, com fins ara. Un dels pares afectats del Cèlia Artiga, Enrique Martín, diu que adscripció única "vol dir que tu, o acceptes el centre que ells t'ofereixen, que en el nostre cas seria l'institut Gaudí, o pots escollir un altre, ells diuen que lliurement, bé lliurement dins unes opcions limitades, perquè si tu esculls un altre centre i et quedes fora, el que passarà és que aniràs a una ruleta russa i et pot tocar a qualsevol institut de Reus".

Davant la indignació que ha generat la proposta, la regidora d'Ensenyament i la responsable del Departament d'Ensenyament a Tarragona, han ofert una reunió informativa per aquest dilluns a la tarda als pares de sisè del col·legi Cèlia Artiga, col·lectiu que prèviament havia traslladat les queixes als organismes competents. Els convocats, però, recorden que és un tema de ciutat, i aposten per una reunió conjunta amb els pares dels diferents centres.

També critiquen que no es tenen en compte particularitats especials com famílies amb discapacitats, ni es respecta el centre on van els germans grans, com exposa Juan Carlos Jaraba un dels pares del Joan Rebull, que té una discapacitat i, a més, té un fill al Domènech i Montaner i una filla que, amb el canvi de normativa, li tocaria anar al Gabriel i Ferrater. "Si jo vaig a buscar la nena, i després vaig a buscar el nen, com ho faig? Si vaig en cotxe és impossible arribar, si vaig caminant, en cadira no puc arribar, i si vaig caminant, amb la meva pròtesi no vaig a la mateixa velocitat que una altra persona, o sigui que no és viable per mi, i tampoc és viable per unes altres persones que estiguin molt bé de salut", explica Jaraba.

Els pares consideren que la decisió no s'ha consensuat amb la comunitat educativa, però des de l'ajuntament de Reus ho neguen. Defensen que la decisió s'ha pres conjuntament amb la Generalitat, i que prèviament s'havia consensuat amb els directors dels instituts. A més, diuen que l'adscripció única es va exposar al passat consell escolar municipal. Segons fonts oficials, el motiu del canvi és l'increment de l'alumnat, i obeeix a dos criteris: garantir plaça al centre més proper, ja que ara no la podran garantir en dos llocs, i mantenir la llibertat d'elecció.

Subscriu-te a la newsletter diària

Política de privacitat de dades