Back to top

Un ensurt majúscul envia la Víbria de Reus al taller

Durant la manifestació feminista d'aquest dijous, l'element festiu ha patit una cremada que, afortunadament, ha quedat només en un ensurt. Malgrat les espectaculars imatges l'escultor Manel Llauradó espera reparar-la sense problemes.
vibria

La Víbria ha estat un dels elements que ha participat en una manifestació reivindicativa a Reus contra un grup d'homes que van violar una dona el mes passat. L'element de foc, juntament amb diversos diables, van protagonitzar una encesa al final amb la intenció de 'calar foc' al patriarcat. 

Una protesta reivindicativa en l'àmbit del feminisme que va comptar amb un ensurt inesperat. La Víbria, durant una de les enceses, va veure com un dels suports dels sortidors es girava i enviava tot el foc contra el llom de la bèstia. El foc va acabar foradant la peça fins al punt que la portadora va haver de deixar-se caure per sortir-ne ràpidament. 

El moment de l'incident

La portadora, sense cap cremada

La portadora era Noemí Garcia, presidenta de la Víbria de Reus. Assegura a Canal Reus que està bé, més enllà dels blaus generats per la caiguda. Per sort, el foc del sortidor no la va arribar a cremar. L'ensurt hagués pogut ser majúscul, tenint en compte que el forat provocat pel sortidor estava ubicat justament on ella tenia el cap. 

vibroa
Estat de la Víbria

Reparació exprés

Manel Llauradó, l'escultor que va dissenyar i construir la Víbria de Reus, assegura a Canal Reus que la reparació és relativament senzilla. Només es canviarà la part afectada i es descarta totalment haver de fer una bèstia nova. De fet, el geni del seguici festiu assegura que prepararà els motlles pertinents de fibra de vidre i resina en les pròximes setmanes i assegura que la Víbria estarà a punt per Sant Jordi. 

Més enllà d'aquesta reparació fortuïta, la Víbria també tenia pendent de passar pel taller. Se la vol pintar de nou, arreglar el contrapès per l'espatlla i esmenar les petites 'ferides' que té. Un ensurt que no ha de suposar res, en cap cas, més enllà d'un maldecap. 

vibria de reus

Paraules clau:

Notícies relacionades