Back to top

ERC del territori denuncia greus mancances en seguretat nuclear

ERC del territori denuncia la deixadesa estatal en matèria de seguretat nuclear i els riscos que suposa per a la població la falta d'actualització dels plans d'emergència. En aquesta línia impulsarà mesures parlamentàries i sol•licitarà una entrevista amb el Ministre d'Interior.
nuclear vandellòs

"Els plans d'emergència nuclear al territori estan obsolets". Així de contundents han estat els diferents representants i càrrecs electes d'Esquerra Republicana del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre, que han qualificat d'escandalosa la situació que estem vivint en matèria de seguretat nuclear. Els republicans denuncien que el pla d'emergència nuclear espanyol data del 2004, mentre que el darrer pla específic del Camp de Tarragona no es revisa des del 2009. Tot això, malgrat una normativa europea del 2014 que instava, arran de l'incident de Fukushima, a actualitzar tots els plans d'emergència nuclear. Segons el diputat d'ERC al Congrés, Jordi Salvadó, "els plans d'emergència del 2004 no tenen res a veure amb el que pot ser el 2018, sobretot amb totes les noves tecnologies. No és de rebut que per anar a avisar a la població, es vagi, encara, amb sirenes i megàfons, o no s'hagi implementat, encara, tot el tema de telèfons mòbils i altres tipus de recursos tecnològics que es podrien actualitzar".

D'altra banda, des d'Esquerra es considera molt greu que tampoc estiguin al dia els simulacres nuclears. El diputat d'ERC al Parlament, Lluís Salvadó, diu que "des de fa 30 anys no s'ha portat a terme ni tant sols un simulacre d'emergències. El PENTA, diu molt clarament que s'ha de portar a terme, com a mínim, un simulacre general cada tres anys".

En aquesta línia, des d'ERC han anunciat que aquest dimecres presentaran al Parlament una interpel·lació parlamentària centrada en la seguretat nuclear, i que a nivell del govern de l'Estat sol·licitaran una entrevista amb el ministre de l'Interior Grande-Marlasca.

Paraules clau:

Notícies relacionades