Back to top

ERC proposa un nou projecte de ciutat gestat entre tots

Noemí Llauradó, la candidata dels republicans, considera que hi ha reptes urgents sobre la taula que cal abordar amb celeritat i amb el compromís de la ciutadania. Advoca per un nou Pla d'Acció Municipal, però no en detalla cap proposta.
Noemí Llauradó, a la Cambra de Comerç

Noemí Llauradó ha estat la tercera convidada en el cicle Eix 2019 que organitza la Cambra de Comerç de Reus amb tots els candidats a les eleccions municipals del pròxim 26 de maig. L'alcaldable d'ERC assegura que Reus té diversos reptes sobre la taula que requereixen de solucions "urgents". Per tot plegat proposa un nou model de ciutat que afronti el futur de la ciutat a 15 anys vista. 

La republicana ha començat la conferència molt centrada en el llegat que deix després de tres anys al govern municipal. Des de la solució al col·lapse econòmic de l'Hospital Sant Joan fins als pressupostos participatius. Llauradó ha enumerat tots i cadascun dels programes i propostes que han dut a terme les dues regidores del partit. I ha deixat clar que, "amb més suports, més regidors, faríem més". 

Nosaltres estem treballant en el programa electoral i no ens hem centrat a parlar de pactes postelectorals

Una tònica de totes les conferències dels candidats és el futur de la governabilitat de la ciutat. Amb vista a un escenari fragmentat a la plaça del Mercadal, amb múltiples formacions amb representació, tal vegada més de les set que hi ha actualment, tots els candidats són sotmesos a la mateixa pregunta: "I vostè amb qui pactarà?". Llauradó ha estat la primera que ha eludit la resposta, reivindicant les prioritats que mantenen a Esquerra. "Nosaltres estem treballant en el programa electoral". 

Sense concreció però amb un missatge clar

El que sí que han volgut deixar clar és que han parlat amb molta gent de diversos col·lectius, entitats i procedències diverses. Esquerra vol deixar clar que és el partit de tots. "Volem captar l'atenció d'aquelles persones que, potser pensant diferent que nosaltres, se senten decebuts amb el que han fet els seus representants polítics al llarg dels darrers anys". Amb aquestes paraules, Llauradó vol convèncer els descontents, i es vol erigir com l'eix vertebrador del futur govern de la ciutat. 

Ara bé, Llauradó no ha centrat cap part de la conferència, tampoc les preguntes, en detallar què vol per la ciutat. Ha dibuixat els valors que han de sobrevolar qualsevol govern comandat per Esquerra, però no ha entrat al detall de propostes. Tampoc de les econòmiques que, al cap i a la fi, és el que vol la Cambra de Comerç quan convida els candidats a l'alcaldia.