Back to top

ERC reclama al govern municipal que no cedeixi el superàvit de Mont-roig del Camp a l’Estat

ERC-MES estudia demanar la convocatòria d’un ple extraordinari de la Corporació per tractar aquest assumpte i expressar el rebuig de l’Ajuntament de Mont-roig a cedir part del seu superàvit a l'Estat

El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Mont-roig del Camp reclama a l’equip de govern de l’Ajuntament i al seu alcalde, Fran Morancho, un pronunciament públic i contundent contra la proposta del Govern del PSOE de cedir part del seu superàvit, els romanents de tresoreria, a les arques estatals.

En aquest sentit, ERC-MES estudia demanar la convocatòria d’un ple extraordinari de la Corporació per tractar aquest assumpte i expressar el rebuig de l’Ajuntament de Mont-roig contra l’apropiació d’uns recursos que necessita el nostre municipi i que hem de poder decidir com gestionem, en el marc del Pacte de Municipi recentment subscrit per a la recuperació post-COVID.

Des del grup municipal d’ERC-MES, considerem que “els ajuntaments han de disposar dels recursos econòmics necessaris i de la capacitat organitzativa imprescindible per poder gestionar sobre el terreny aquelles mesures de protecció i de recuperació en l’era post- COVID19”.

149,70€ per veí/veïna

Segons dades del propi Ministeri d’Hisenda del Govern espanyol el saldo del superàvit municipal de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp és a hores d’ara de 1.816.696,61 €, xifra que implica que l’Estat s’apropiarà de manera injustificada de 149,70 € de cadascun dels veïns i veïnes del nostre municipi.

En el conjunt de Catalunya, el Govern espanyol pretén retenir més de 3.500 milions d’euros del superàvit dels ajuntaments catalans. ERC-MES manifesta que és inacceptable que els ens locals facin de banc del govern de l'Estat i reclama que la bona feina feta i la gestió eficient dels ajuntaments ha de revertir directament en els ciutadans i ciutadanes de cada municipi, amb polítiques de reactivació que es decideixin segons les necessitats dels seus pobles i ciutats.

Cal recordar que els ajuntaments estan obligats des del 2013 a tancar en superàvit i no poden disposar dels recursos no gastats i del romanent dels exercicis anteriors.

L'acord de govern de coalició PSOE-Podem va incloure el compromís de derogar la llei de racionalització i sostenibilitat de ladministració local i aprovar noves normes per tal que els ajuntaments disposessin lliurement dels seus recursos.

Paraules clau:

Notícies relacionades