Back to top

Escrits d'autors reusencs decoren el Raval de Santa Anna

Els escriptors locals prenen rellevància a la via pública. En el marc de la campanya de Nadal a Reus, en què s'està fent la prova pilot de convertir en zona de vianants la Raval de Santa Anna, s'ha volgut decorar l'espai amb fragments d'autors locals. L'artista encarregat de portar-ho a terme és l'italià Fabio Balanzoni, que fa dos anys que resideix a Reus.
fragments d'autors locals al raval sta. anna

Cultura, art, lectura, reflexió... Des d'aquest cap de setmana els qui passegin per la Raval de Santa Anna de Reus poden gaudir d'una iniciativa que s'emmarca en la prova pilot per convertir la via en zona per a vianants. Diversos fragments d'autors locals s'han plasmat a l'asfalt per donar un atractiu més i dinamitzar la zona a nivell comercial, però també per apropar els autors locals als reusencs i visitants. La iniciativa prové conjuntament de les regidories de Cultura i Promoció de Ciutat.

L'ARTISTA FABIO BALANZONI

L'autor que ha materialitzat l'acció ha estat Fabio Balanzoni, artista autodidacta italià que viu a Reus des de fa dos anys.

Durant els 8 anys que va residir a Barcelona, va diversificar els seus projectes artístics en diferents suports, des d'aparadors, vidres, persianes d'establiments, fins a un hangar de l'Aeroport del Prat, un dels seus encàrrecs més importants.

La primavera d'enguany va rebre un encàrrec dels Mercats de Reus per pintar els accessos i les vitrines de les parades del Mercat Central i del Mercat del Carrilet.

Ha seguit amb la decoració d'aparadors, i el disseny de pissarres i cartells per a diferents comerços, bars i establiments de la ciutat.

En paral·lel, ha creat una línia de serigrafia de samarretes i bosses del personatge "El Ganxet", il·lustració original de l'artista reusenc Josep Maria Gort.

ESCRIPTORS LOCALS

Entre els escrits escollits n'hi ha dels autors Jordi Folck, Xavier Amorós, Coia Valls, Maria Lluïsa Amorós, Gabriel Ferrater i M. Àngels Ollé

Aquests en són els fragments seleccionats

  • "Vaig llegir-la en veu alta, i la meva veu, greu i suau, va ressonar entre les lleixes com un tro que l'eco restituïa una vegada i una altra. Em va agradar. Era com les llengües dels llibres que, de cop i volta, es posaven a parlar."

El noi de paper. Jordi Folck

  • «Ser literat -i, no cal dir, ser poeta- comporta un cert grau de qualitat artística no gens fàcil en aquestes modalitats. El que es diu escriptor a seques, en canvi, que és el meu cas, en principi només té l’ambició d’explicar-se i de ser comprès.»

El Camí dels morts: 1931 – 1941. Xavier Amorós i Solà

  • «Només espero viure el temps suficient per enllestir aquesta mena de memòries fragmentàries que m’he proposat escriure. No per parlar de la meva vida, sinó per lloar tots aquells amb qui l’he compartit.»

Els camins de la llum. Coia Valls

  • «A la tardor de 1945 va sorgir una proposta insòlita: quatre joves reusencs, molt coneguts, dos nois i dues noies, van començar a organitzar un festival que s’estrenaria a la primavera de 1946».

El retorn de l’Àngela. Maria Lluïsa Amorós

  • «Deixa’m fugir d’aquí, i tornar al teu temps.

Trobem-nos altre cop al lloc de sempre.

Veig el cel blanc, la negra passarel·la

de ferros prims, i l’herba humil en terra

de carbó, i sento el xiscle de l’exprés.»

Les dones i els dies. Gabriel Ferrater

  • «Les bromes i la por l’amargaven cada dia, mentre els companys d’estol vivien feliços i confiats seguint el seu cap valent i agosarat.Però un dia, quan tots nedaven junts seguint el seu cap, un peix gran va passar per la vora, va obrir la boca i mig estol va desaparèixer dins de la seva bocassa.

El peix pedra. M. Àngels Ollé

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades