Back to top

Un espectacle en homenatge a les dones rentadores

El Casal de la Dona serà aquesta tarda escenari de l'obra "Els Rentadors". Aquest espectacle multidisciplinari barreja la dansa, el teatre i música per narrar la vida dins els rentadors públics, lloc on les dones compartien les seves històries quotidianes antigament. L'obra també és un exercici de memòria històrica i està emmarcada dins de les activitats preparades en motiu del Dia Internacional de les Dones.
Un espectacle en homenatge a les dones rentadores

Les actrius de la companyia "Els Rentadors" estan assajant els últims detalls per estrenar aquesta tarda l'obra que porta el mateix nom. L'espectacle de dansa, música i teatre és una obra poètica que narra la vida que hi havia als rentadors públics antigament. La directora, Irene Benavent ha sabut crear aquest exercici històric a través de diferents textos i de testimonis de primera mà per fer de l'espectacle un homenatge totes les dones treballadores i anònimes.

Benavent ha explicat que "a casa meva sempre havia viscut una història de dones rentadores a través de la meva mare, la meva tieta i la meva àvia. Era una idea que sempre m'havia agradat fer; un espectacle i explicar-ho. Perquè crec que és una d'aquestes històries que no s'expliquen, de dones fortes i anònimes i que s'han d'explicar. Hi ha moltes històries explicades sobre la guerra però no de fets quotidians del dia a dia com podia ser el què passava als safaretjos, el que passava als rentadors".

Els rentadors eren espais plens de vida però al mateix temps també eren llocs on es realitzaven tasques feixugues i on les dones que hi treballaven compartien el dia a dia. 7 actrius, ballarines o cantants de diferents edats participen en aquesta obra per donar un altre cop vida a aquests espais que avui dia estan en desús.

La directora Irene Benavent també ha destacat de l'obra que "Viurem tots un moment del passat perquè avui dia els rentadors estan en desús, però viurem un espectacle on les emocions estan a flor de pell i reviurem el que vivien aquelles dones. Plorarem, riurem, gaudirem, potser ens enfadem..."

L'obra s'estrena aquest dimarts a les 7 de la tarda als rentadors del Casal de la Dona i l'entrada és gratuïta.

Subscriu-te a la newsletter diària

Política de privacitat de dades