Back to top

Esquerra aconsegueix una històrica segona posició

Esquerra va trencar el sostre de vidre i va triplicar els resultats del 2015. Per primer cop a la història, els republicans van aconseguir sis regidors al consistori i se situen en una posició de sortida imponent per negociar un futur govern.
Esquerra aconsegueix una històrica segona posició

Després d'arrassar a les generals del passat 28 d'abril, Esquerra continua a l'alça i aconsegueix uns resultats històrics en unes municipals. Els republicans sumen sis regidors, el triple de la representació que tenien aquest mandat. El projecte de Noemí Llauradó ha convençut a poc menys de 7.500 reusencs i reusenques. Unes dades espectaculars només refredades per una expectació massa elevada, que augurava una possible victòria d'Esquerra tenint en compte la conjuntura nacional. Amb tot, Llauradó, eufòrica, no tanca la porta a intentar formar govern i ser la primera alcaldessa de la ciutat.

L'aritmètica permet un govern d'esquerres alternatiu al de Pellicer, però els pactes semblen, a hores d'ara, improbables. El passat recent vinculat al procés del país, l'aplicació de l'article 155 després de l'1 d'octubre i la situació viscuda al Parlament de Catalunya fa pocs dies, amb el rebuig frontal dels republicans de permetre el nomenament de Miquel Iceta com a president del Senat, podrien condicionar els pactes locals entre socialistes i Esquerra Republicana. 


Resultats de les eleccions municipals a Reus:

26m


Paraules clau: