Estan vius

El Club de Futbol Reus Deportiu dóna una lliçó al món del futbol professional guanyant al quart classificat de LaLiga123 a domicili (0-3). Els roig-i-negres, que no volien competir en aquest matx, s'han endut la victòria de La Rosaleda amb gols de Borjita, Gus Ledes i Querol. Mai, en la història del CF Reus a Segona Divisió, s'havia aconseguit aquest resultat.
cfreus

FOTOGRAFIA: LaLiga123

El Club de Futbol Reus Deportiu inicia l'any 2019 amb un partit d'estira-i-arronsa. En primera instància, va ser LaLiga qui va proposar l'ajornament d'aquest matx, però la Real Federación Española de Fútbol va denegar aquesta petició. I quan semblava que el duel es disputaria, van ser els jugadors, aliats amb l'Associación de Futbolistas Españoles, qui van passar per alt les advertències de Xavi Bartolo:

"Qualsevol resposta per part dels jugadors que no sigui competir, entenent que ja estan al dia en el pagament de nòmines, com a entrenador no m'hi trobaran".

Un plantejament que també ha estat desestimat per l'Òrgan de Govern, qui no ha escoltat les súpliques d'un grup que exposa la impossibilitat de competir amb tanta desigualtat de condicions.

És així com la plantilla roig-i-negra ha enfilat el camí cap a Málaga, reganyant les dents, amb dotze futbolistes del primer equip, i sis del filial. Finalment Bartolo ha apostat per un esquema de 4-4-2, deixant únicament del primer equip a Juan Domínguez a la banqueta.

El Reus sorprèn amb un inici heroic

La primera meitat de partit ha estat tota una sorpresa. Domini de la pilota pels reusencs, que pacients, buscaven el seu moment per introduir l'esfèrica al fons de la xarxa. No ha estat pels visitants però l'ocasió que ha encetat el matx, sinó pel Málaga, quan al minut 6, Cifu ha connectat amb Juanpi que, de xilena, ha intentat sorprendre el nou porter titular del Reus, sense sort. Tres minuts més tard ha arribat la rèplica dels roig-i-negres: una falta executada per Gus Ledes que la defensa malaguenya ha desviat a corner.

Amb el servei de cantonada, ha arribat el gol. Carbonell, des de la banda, ha centrat una pilota perfecta dins l'àrea, i Borja Herrera, amb un cop de cap magistral, ha fet pujar el primer de la nit al marcador. A partir d'aquí, el Reus ha seguit amb la mateixa filosofia de joc, però més incòmode a l'hora de treure l'esfèrica des del darrere.

Els andalusos han estat a punt de fer l'empat mitjançant N'Diaye quan, després d'un nou servei de córner, el migcampista ha rematat la pilota a boca de canó, però Freixanet l'ha pogut rebutjar. El refús l'ha enviat per sobre del travesser el mateix franco-senegalès. La primera meitat ha finalitzat amb una ocasió molt clara de Querol que ha tingut el 0 a 2 a les botes després d'un contracop liderat per Ricardo Vaz.

Saben patir més del que ho fan

La segona meitat s'ha iniciat amb canvis a les dues banquetes. Xavi Bartolo ha apostat per Àlfred Planas al lloc de Linares davant un Málaga que ha despertat rotundament. Fins a tres ocasions en cinc minuts ha protagonitzat el conjunt local: una rematada d'Adrián a les mans de Pol Freixanet, un xut de Harper que ha sortit fregant el pal, i un altre de Cifu, desviat.

Possessió total pels blanc-i-blaus quan, al minut 60, Cabronell ha servit un llançament de córner que gairebé culmina en gol olímpic, l'esfèrica però ha sortit fora per ben poc, i al 63, s'ha obrat el miracle. El 19 del Reus ha cedit la pilota a Querol que l'ha conduït dins l'àrea. La defensa andalusa s'ha precipitat i el col·legiat ha xiulat penal. L'encarregat de transformar-lo ha estat Gus Ledes avançant el marcador amb el segon gol roig-i-negre (0-2). Al minut 65, Pol Freixanet ha intervingut a una rematada de Blanco evitant que s'escurcés el marcador.

El Reus havia de resistir i no badar, però quan més a prop estava el Málaga d'anotar, els reusencs han acabat ja de sorprendre a tot aficionat. Àlfred Planas ha rebut una pilota de la defensa, cedint-li a Querol que, davant del porter, ha definit amb qualitat per sentenciar el matx amb el 0 a 3. Ho ha intentat sense sort el Málaga gràcies a Freixanet que ha aturat tres pilotes impossibles. Un partit que corrobora que al món del futbol tot és possible.

Amb aquesta victòria el Reus escala fins a la 20a posició amb 20 punts, els mateixos que el Rayo Majadahonda i l'Extremadura, que és qui marca la salvació. La setmana vinent, si no hi ha més novetats, els homes de Xavi Bartolo rebran a l'Estadi Municipal al Numancia dissabte a les sis de la tarda.