Back to top

Estela Andrade, 11a del món de Poomsae Tècnica en categoria júnior

La jove taekwondista del Gimnàs Koryo s'ha posicionat a la Xina com a onzena del món d'un total de 45 competidores. En categoria de trio, Andrade ha quedat novena juntament amb dues companyes de la selecció espanyola.
Estela Andrade a Taipei, Xina

La taekwondista reusenca Estela Andrade ha participat aquest cap de setmana al Mundial de Taekwondo celebrat a Taipei, aconseguint posicionar-se com a onzena del món en modalitat de Poomsae Tècnica Individual. Un resultat molt meritori tenint en compte que la del Gimnàs Koryo era la participant més petita d'aquesta categoria júnior, amb només 15 anys.

Per a la gran final només es classificaven 8 esportistes de 45 participants, i Andrade ha quedat fora per poques dècimes. D'altra banda, la del Baix Camp ha aconseguit, juntament amb dues companyes més de la selecció espanyola, la novena posició en categoria de trio.

No és el primer cop que Estela viatja a un Mundial, ja ho va fer fa dos anys, a Perú, com a representant espanyola en categoria cadet. La jove va quedar desena tant en individual com en parelles, acompanyada d'Hugo Torres, també taekwondista del Gimnàs Koryo.

Des de la seva classificació en aquest mundial al mes d'abril, després d'aconseguir la medalla d'or a l'Open d'Espanya, Andrade ha participat en quatre opens més per agafar rodatge. L'any passat va quedar campiona d'Europa per parelles a Grècia juntament amb Torres i cinquena continental. L'Europeu és el proper objectiu de la jove taekwondista, en una competició que se celebrarà a la primavera de 2019.