Back to top

"Estem dolguts perquè se'ns ha criminalitzat"

El gremi de l'hostaleria no entén que s'hagi recomenat no anar als bars i restaurants de la ciutat com si fossin un focus de contagi.

Bars i restaurants tornaran a notar, quinze dies més, el pes de les mesures de seguretat que s'imposen a la ciutat per lluitar contra la COVID-19. Ara bé, segons ells mateixos reconeixen, el problema no és tant les restriccions d'aforament, sinó sobretot la imatge que s'ha donat de la ciutat. 

Víctor Perales, portaveu del sector al Tomb de Reus i també a l'Associació d'Hostaleria de Reus ha passat aquest divendres pel Notícies Migdia de Canal Reus. Assegura que "les restriccions no ens afecten perquè no tenim tanta gent... Tan de bo haguessim de demanar a algú que s'esperés perquè tenim l'aforament complet o que no vingués perquè no s'hi cap". Segons Perales, les restriccions d'aforament són el mal menor perquè el problema el tenen "per tenir clientela" i per arribar al 50% d'ocupació als locals, que és el límit permès amb les restriccions posposades aquest divendres per la Generalitat a la capital del Baix Camp. 

Dolgus i emprenyats

I tot plegat després que s'hagi posat el dit a la nafra a una ciutat que ha vist com "el risc de contagi s'accentuava, però on no hi ha hagut brot descontrolats", segons expliquen a Canal Reus fonts del sector. També algunes veus a l'Ajuntament admeten que la campanya ha estat exagerada. 

Perales de fet assegura que "els números no acompanyen a que haguem de ser el centre d'atenció". Recorda que les PCR massives que es van fer només van aixecar un 1,3% de positius, molt per sota de la mitjana catalana i assegura que "estem dolguts i emprenyats perquè es va recomanar que no s'anés als bars i restaurants, com si fossim un problema de seguretat". Perales reivindica el paper dels comerciants i els restauradors locals a l'hora de vetllar per la distància de seguretat i les mesures de prevenció òptimes. 

Crisi sobre crisi

"Veníem d'una crisi molt complicada i quan començàvem a sortir-ne va venir el confinament. Alguns no han tornat a aixecar la persiana i d'altres ho han fet amb el pes de reformes o hipoteques a sobre". Segons Perales, hi ha gent que "ho té molt negre" per tirar endavant. I el servei a domicili que s'ha ofert durant el confinament no ha estat la solució. 

Demanen ajuda a les administracions, agraïnt que l'Ajuntament hagi condonat les taxes de terrasses i del servei de recollida de les escombraries durant els darrers mesos. 

Paraules clau:

Notícies relacionades