Back to top

Estils i tècniques diverses en el recull fotogràfic de Joaquim Cabezas

Fins a mitjans de setembre es pot veure a la Torre del Port de Cambrils l'exposició "Viure la fotografia", de Joaquim Cabezas. Una mostra fotogràfica on es pot veure la trajectòria de l'artista que va treballar en tècniques, temàtiques i estils molt diversos.

Imatges creatives, familiars, autorretrats, que reflexen la societat o les tradicions, que busquen la bellesa o la denúncia d'injustícies... L'exposició "Joaquim Cabezas. Viure la fotografia", mostra la versalitat d'aquest fotògraf barceloní que als anys setanta es va instal·lar a Tarragona i de seguida es va convertir en una peça clau per a la creació de l'Agrupació Fotogràfica de Tarragona.

Va ser un gran estudiós de la fotografia i va impartir nombrosos cursets per divulgar els seus coneixements en relació a aquesta disciplina que tant l'apassionava. 

Entre la captació de la realitat, la creació i les tècniques "prephotoshop"

Al llarg de la seva vida professional va experimentar molt amb la fotografia, fet que el va portar a deixar una gran empremta en l'ús de tècniques de laboratori manual, el que seria el treball previ a la manipulació digital del "photoshop". 

viure la fotografia, de joaquim cabezas

Cabezas va cedir la seva extensa producció fotogràfica a l'Arxiu Històric de Tarragona, i actualment encara està en procés de classificació i descripció amb la finalitat de posar-la a disposició dels investigadors interessats en la seva consulta. 

Paraules clau:

Notícies relacionades