Back to top

Un estiu incert per a les guinguetes de Cambrils

A falta d’un mes i mig per l’inici de l’estiu, els negocis relacionats amb el turisme veuen amb pessimisme el futur.
guinguetes

Les guinguetes s’han convertit amb el pas dels anys en un element més que es relaciona amb l’estiu i les platges, i de retruc, amb el turisme.

A Cambrils, l’any 2019 se’n van obrir una vintena, que als volts d’aquesta Setmana Santa, tenien intenció de tornar a posar els peus a la sorra per oferir els seus serveis als visitants. Però el coronavirus va truncar aquesta possibilitat d’arrel. El confinament no ha permès obrir aquests locals i de moment, la desescalada no contempla quin és el futur d’aquests establiments a la vora de la mar. Ara bé, el fet que no hagin pogut obrir no vol dir que no hagin de fer front a despeses. De fet, des del govern espanyol se'ls reclama un impost que correspon a la temporada passada i que els consistoris van pagar per avançat al gener. Un import total el qual ascendeix a uns 196.000 euros. De moment, des del consistori cambrilenc s’ha apostat per posposar el pagament d’aquestes taxes, que són d’obligat pagament. 

No és l’únic impost al qual han de fer front. Els empresaris que es dediquen al sector també han de tenir present els impostos municipals, que d’igual forma que amb el pagament de l’impost del govern estatal, es troba actualment posposat. Tot i això, sobre la taula existeix la possibilitat de derogació, segons apunta Abella. En canvi, hi ha altres impostos municipals, com el de la brossa o l’IBI, que segons el regidor són més complicats de connotar. Davant d’aquestes circumstàncies, des del sector tenen dubtes que tothom pugui fer front als pagaments.  

D’altra banda, en l’hipotètic cas que es permetés l’ampliació de l’espai de les guinguetes, els empresaris es mostren preocupats per saber com serà la temporada turística, tenint en compte que a hores d’ara, no es pot calcular si realment els nivells d’ocupació seran els desitjats. Tot plegat, sumat a un desconfinament en què es parla de limitacions d’aforaments en locals de restauració, posa en un escenari difícil al conjunt del sector.

canalreus a telegram

Notícies relacionades