Back to top

Estrena del ball del Carnestoltes i els Set Pecats

SÍLVIA SAGALÀ ROCA

El Saló Noble del Palau Bofarull es va omplir de bat a bat per a la primera representació del ball del Carnestoltes i els Set Pecats.

Una dansa única a Catalunya creada per iniciar els actes de Caranaval a Reus i que dóna continuïtat al ball de la Quaresma i les Set Virtuts, estrenada fa un any, amb el que es tanca la festa. L’expectació de l’estrena va ser màxima, mitja hora bans una llarga cua s’arrenglerava al carrer i, evidentment, des de Canal Reus TV tampoc ens ho vam voler perdre. 

Ho acaben de veure, set balladors representaven cada un dels set pecats capitals i anaven acompanyat del rei de la festa: el Carnestoltes. Com ja va passar l’any passat, més enllà de la coreografia, els vestuaris van endur-se totes les mirades dels assistents. A diferència del ball de la Quaresma i les Set Virtuts, on el blanc era el color protagonista, en aquesta ocasió s’ha optat per tons vermellosos perquè representen la luxúria de la festa. Cada pecat a més anava caracteritzat en funció dels seus atributs, això els ha permès afegir un punt de teatralització i d’interacció amb el públic a l’espectacle. Acabada la primera representació va arribar el moment de les valoracions, el cert és que tothom va quedar molt satisfet.