Back to top

Estudien que agredir la mascota sigui un agreujant en cas de violència de gènere

Des dels ministeris de Drets Socials i d'Igualtat es vol modificar el Codi Penal perquè l'agressor s'enfronti a un delicte major si ha amenaçat i ferit les mascotes convivents

La ministra de Drets Socials, Ione Belarra, i la ministra d'Igualtat, Irene Montero, volen proposar una modificació del Codi Penal perquè les amenaces i els danys exercits sobre les mascotes de les persones que pateixen violència masclista sigui un factor que suposi un delicte més greu. A més, volen evitar que l'agressor es quedi amb la custòdia d'aquests animals si es decreten mesures cautelars, posant-los a càrrec de la víctima o d'un centre d'acollida.

Segons el Ministeri d'Igualtat, 3 de cada 10 dones que pateixen violència masclista, tenen un animal de companyia i els serveis d'acollida i emergència no admeten mascotes. L'Observatori de Violència cap als Animals ha constatat que el 59 % de les dones maltractades posposen la sortida de la llar si el seu animal no té garanties de poder quedar-se en un espai segur. A més, l'Observatori de Violència cap als Animals publica que el 59 % de les dones maltractades posposen la sortida de la llar si el seu animal no té garanties de poder quedar-se en un espai segur.

Cartell Drets Socials i Agenda 2030 Violencia Masclista Mascotes

De fet, al 2009, el Protocol per l'abordatge de violència masclista en l'àmbit de la salut del 2009 de la Generalitat classificava el maltractament d'animals domèstics com un tipus de violència psicològica.

Paraules clau:

Notícies relacionades