Back to top

Exigeixen justícia dos anys després per la fallida de la Cooperativa de l’Aleixar

La manifestació va reunir un centenar de persones afectades per la fallida, recolzades per diversos regidors i regidores i l’alcalde

En complir-se el segon aniversari de la fallida de la Cooperativa de l’Aleixar, un centenar de persones afectades es van concentrar el 2 d’octubre al vespre, a la plaça de la Vila, davant de l’Ajuntament, per exigir “que la justícia sigui més àgil, que els presumptes culpables siguin castigats amb la màxima severitat, que es persegueixi judicialment fins al final a tots els prestataris que encara no han pagat i que es demanin responsabilitats econòmiques i personals a totes les persones i entitats que hagin perjudicat amb les seves actuacions a la Cooperativa de l’Aleixar i als seus socis i dipositants”. 

Diversos regidors i regidores de l’Ajuntament, encapçalats per l’alcalde de l’Aleixar, Toni Abelló, van ser presents ahir en la concentració, fent costat als veïns i veïnes i sumant-se a la seva reclamació. 

Concentració 

Durant la lectura d’un manifest, es va recordar que les persones sòcies i dipositants només han pogut recuperar un 10,28% de tot el que han perdut amb la fallida, que ha afectat més de 200 persones al municipi (un 23 % de la població).  

Aquesta recuperació d’una part dels diners es va aconseguir gràcies a la compra que va fer l’Ajuntament de les oficines i el magatzem de la Cooperativa, al gener de 2019, per 324.604 euros. Amb aquesta operació l’Ajuntament ha mantingut el patrimoni de l’entitat per al municipi, a més d’ajudar les persones afectades a recuperar una part dels seus diners. Actualment, el magatzem està llogat a la Coselva (la cooperativa de la Selva del Camp), que manté en funcionament l’Agrobotiga a l’Aleixar. 

En el manifest llegit durant la concentració s’ha recordat que el 2 d’octubre de 2018 es va convocar les persones sòcies i dipositants de la Cooperativa a una reunió en la que se’ls va comunicar que l’entitat estava en fallida i que s’havien perdut tots els diners “com a conseqüència d’una mala gestió i administració presumptament atribuïble a la fins aleshores gerent de l’entitat Maria dels Àngels Salvat Llauradó”. 

Durant la concentració celebrada aquest dijous s’ha fet un repàs dels fets i s’ha explicat que s’havien concedit crèdits per 1 milió d’euros sense coneixement del Consell Rector, i que la morositat era molt elevada. A més, es pagaven interessos pels dipòsits fora de mercat

A l'espera d'una resolució 

El cas, que està pendent de resolució judicial, ha representat “una imputació judicial de l’antiga gerent per la presumpta comissió de quatre delictes de forma continuada: administració deslleial, apropiació indeguda, falsificació documental i falsificació de comptes anuals.”  

A més, “de la lectura d’aquest sumari es desprèn l’ús i abús que l’antiga gerent feia de l’entitat en benefici propi, carregant despeses personals al compte de la Cooperativa, manipulant i falsificant documents de tota mena”. 

Paraules clau:

Notícies relacionades