Back to top

Explotacions agràries i ramaderes s'obren al públic familiar

La finca vitivinícola Mas del Botó, a Alforja, ha obert aquest cap de setmana les seves portes a un públic familiar. Ha estat una de les dues explotacions agràries del Baix Camp que han participat al Benvinguts a Pagès, un projecte que busca apropar el món agrari a les persones que viuen a ciutat.
celler mas del botó a Alforja

El Josep Maria, del Celler Mas del Botó, d'Alforja, mostra la vinya que conrea i explica el procés d'elaboració del vi a tres famílies que han decidit gaudir d'una jornada per conèixer les explotacions agràries del territori. Ho han fet en el marc de la quarta edició del  "Benvinguts a Pagès", una iniciativa que vol apropar el sector agrari a les famílies

Durant la visita el Josep Maria els mostra les instal·lacions que els permeten elaborar el vi, des de la màquina que desgrana el raïm fins on s'embotella el vi, passant per les tines de fermentació i la sala de criança.

Tant amfitrió com visitants valoren l'experiència de satisfactòria. Malgrat tot, des del Mas del Botó creuen que perquè el Benvinguts a Pagès sigui un èxit a casa nostra, cal més implicació dels agents del territori i una major promoció.

La visita a la finca ha finalitzat amb un tast de vins, o de most en el cas dels infants, acompanyat de productes de proximitat com embotits o formatges fets a Alforja.

Paraules clau: