Back to top

Fabricar material sanitari amb impressores 3D

El col•lectiu #3DActivistesTGN ha estat fent material de protecció sanitària amb impressores 3d. En les darreres setmanes ha fabricat prop de 3.000 viseres que han repartit entre centres sanitaris de Catalunya, residències i altres professionals que poden estar en contacte amb persones amb covid-19. Actualment treballen un un adaptador per a respiradors.
Fabricar material sanitari amb impressores 3D.

Sota el nom 3D Activistes, prop de 300 persones s'han agrupat virtualment per tal de fabricar material de protecció per a sanitaris.

En 15 dies han fabricat prop de 3.000 viseres, un objectiu que s'havien marcat per donar una cobertura òptima a personal que hagin de traspassar la distància de seguretat per no contraure la COVID-19. Fins ara han pogut abastir la majoria d'hospitals més importants de Catalunya així com els Centres d'Atenció Primària, residències o Protecció Civil i Policies Locals. Actualment, han donat per tancada la producció de viseres i s'han posat a treballar en un prototip de peça per a respiradors.

Un col·lectiu organitzat que en poc temps ha evolucionat estructuralment

La xarxa tarragonina ha aconseguit una estructura consolidada que funciona a través de diverses seccions com de logística, comunicació o recerca i desenvolupament i s'agrupen a través d'un grup de Telegram. El col·lectiu va començar cobrint les demandes dels mateixos treballadors, després dels caps de planta de centres sanitaris fins a acabar atenent les comandes dels responsables dels hospitals més importants de la província i de Catalunya.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades