Back to top

Faircoin, una alternativa a l'economia centralitzada

Vinyols ha acollit aquest cap de setmana una trobada d'usuaris de FairCoin. Es tracta d'una criptomoneda com podria ser el BitCoin però amb la peculiaritat que funciona com a moneda social. Promou l'economia local, l'autogestió i fomenta formes més ètiques de consumir.
Faircoin, una alternativa a l'economia centralitzada

El Faircoin és una moneda digital que vol promoure una economia més justa a escala mundial i crear un ecosistema capaç de funcionar com a alternativa al capitalisme. La peculiaritat d'aquesta criptomoneda és que funciona com a moneda social descentralitzada, és a dir que no existeix un banc central per emetre els diners, de manera que no està subjecte al control de la banca, els governs ni de les grans corporacions.

Aquesta criptomoneda, igual que totes les monedes socials serveixen per posar un preu a un intercanvi sigui de productes o serveis. A través d'una cadena de blocs i una clau privada que l'usuari utilitza per firmar una transacció, és dona total seguretat a l'hora de fer la compravenda. El valor del Faircoin es decideix en assemblea però també hi ha un factor de mercat. És a dir que com més intercanvis hi ha i més gent hi participa, la moneda té més valor. Actualment el Faircoin es troba a un preu d'1,2 euros.

L'Ecocamp de Vinyols i els Arcs ha acollit aquesta trobada de nodes locals de Faircoop, una organització que a través del cooperativisme obert anima a tothom donar suport a la descentralització i a l'economia local. En les jornades hi han assistit membres de diversos nodes de Faircoop de Catalunya, de l'Estat Espanyol i també d'altres països europeus com Itàlia o Suïssa.

Notícies relacionades