Back to top

Falset dóna la benvinguda a la Festa Major

La Festa Major de Falset arrenca aquest dimarts 14 d’agost, i ho fa amb un complet programa d’actes per a tots els públics. Hi destaquen, un any més, els actes tradicionals, com L’Espígol, el Ball de Coques, la Batalla de Flors, el Correfocs i les cercaviles, actes als quals s’hi sumen, entre altres, els concerts de La Soul Machine, Porto Bello i Pepet i Marieta, els balls de nit a l’envelat de l’Euterpe i els concerts vermut.
FM Falset

Pel que fa al programa, el tradicional repic de campanes i l’enlairada de coets (13h) i el pregó de festes (17.30h), a càrrec de l’actor Toni Albà, són els actes que donaran inici a la celebració a partir d’aquest dimarts. Després del pregó tindrà lloc la tradicional cercavila, que cada any reuneix els elements festius de la població: els gegants, els nans, la mulassa, la somera, els diables, la banda i els grallers. La cercavila finalitzarà a la Plaça de la Quartera, on tot estarà a punt per a la Tupinada. Ja a la nit (23h), serà el torn per a l’espectacle Audiència I-Real, de Toni Albà. De matinada (1h), els grups Porto Bello i Pepet i Marieta aniram la festa d’aquesta primera jornada, que es clourà amb una disco-mòbil.

Pel que fa al dimecres 15 d’agost, hi ha el cercavila de L’Espígol (11h), on els nens i nenes escamparan l’espígol per perfumar els carrers amb la fragància d’aquesta planta, la Missa Major (13h), el trofeu de futbol de Festa Major (18h), que enfrontarà el Falset i L’Ametlla de Mar, el concert de tarda (20h), el Ball de Coques (23h), en el qual i segons la tradició l’home ha de comprar una coca a la seva parella de ball, el ball de nit amb l’orquestra Montesol (en acabar el Ball de Coques) i la discoteca mòbil (en acabar el ball).

Ja el dijous 16 d’agost, el programa inclou el Concurs de dibuix XIII Premi Llibert Borràs (10.30h), una tarda de jocs, karaoke i discoteca per als infants (18.30h), l’espectacle de dansa Terra Baixa, a càrrec de la companyia local La Corranda (18 i 22h), el concert de la Soul Machine, que s’acompanyarà de la formació de ball Brodas Bros (23.59h) i disco-mòbil (en acabar el concert).

Pel que fa al divendres 17 d’agost, hi ha previst tir amb arc (11h), microbatejos de submarinisme a la piscina municipal (12h), una migdiada popular (16h) el concert de tarda (19h) i el concert de nit (23h) amb l’orquestra Montesol i disco-mòbil (en acabar el ball).

Arribats al dissabte 18 d’agost, el programa inclou la tirada al plat (9h), la 26a Bicicletada Popular (11h), el partit de futbol que enfrontarà el Falset i el Ginestar (18h), el CorreSumera (19h), un concert de música clàssica al Castell (19.30h), Country line dance (20h), el Correfoc (22.30h), el CorreMulassa (en acabar el Correfoc) i discoteca mòbil (en acabar el CoreMulassa).

El darrer dia de Festa Major, el diumenge 19 d’agost, s’iniciarà amb la caminada i l’esmorzar popular organitzat pel Centre d’Estudis Falsetans (8h), i prosseguirà amb el Concert Vermut de la Banda Vila de Falset (11h), la Batalla de Flors (18h), una festa centenària en la qual hi participen carrosses engalanades i que acaba convertida en una mena de guerra de confeti, i el concert Fi de Festa amb Els Sirex (22.30h).

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Notícies relacionades