Back to top

"Fan falta més agents dels Mossos al territori"

Joaquim Calatayud, president del Consell Comarcal del Baix Camp, ha assegurat aquest dilluns a Canal Reus que manquen efectius policials, malgrat que defensa la tasca del cos català.
joaquim calatayud

Davant les possibles opcions en petits municipis d'abordar el problema de la inseguretat, el president del Consell Comarcal del Baix Camp i alcalde de Les Borges del Camp, Joaquim Calatayud, assegura que calen més efectius dels Mossos d'Esquadra al territori. 

Calatayud, en una entrevista a Canal Reus, explica que les opcions plantejades en diferents pobles de la comarca per lluitar contra els delinqüents són vàlides. Aquestes són una policia mancomunada, com proposa Prades; un servei de guarda termes, com ha posat en marxa l'Albiol; o un servei de videovigilància com ha anunciat la Generalitat aquest mes de gener. Ara bé, dels tres, assegura que la proposta de la policia mancomunada xoca amb alguns esculls legals. 

De fet, Calatayud és conscient que s'ha de recuperar la figura de l'agutzil, però que aquesta ha de ser revisionada. "Abans es vigilava que no robessin sacs d'avellanes, i ara parlem d'una altra tipologia de lladres", ha assegurat. 

De nou, alcaldable

L'alcalde de Les Borges del Camp també ha assegurat que té la intenció de presentar-se, de nou, a les eleccions municipals del 2019. Quan se li ha preguntat sota quina marca, ha dit que "a la comarca els municipis anirem sota la fórmula de Junts x. En el nostre cas, Junts x Les Borges".