Back to top

Fanalets per donar solucions a emergències de pobresa

La pobresa energètica és un problema del qual Reus no se n'escapa. L'última mesura que el consistori de la ciutat ha posat sobre la taula ha estat la prestació de fanalets a piles que permetin aportar una solució puntual a la manca d'electricitat en habitatges on s'hagi tallat la llum.
fanalet

L'Ajuntament de Reus prestarà a partir d'ara un total de dotze fanalets a piles a aquelles persones que estiguin sofrint una situació d'emergència energètica. Es tracta d'una mesura puntual, que es planteja com una solució a curt termini, per aportar llum a un habitatge de forma segura, evitant així l'ús d'espelmes que poden desencadenar en una desgràcia.

El problema de la pobresa energètica és polièdric, compta amb moltes vessants. En el cas dels fanalets, són una iniciativa voluntària que es prestaran a través dels serveis socials a un màxim de tres o quatre famílies a la vegadaVilella incideix en què les administracions superiors, concretament les estatals, són les que haurien de regular més i millor la qüestió de la pobresa energètica. Pel que fa als fanalets, aquests funcionen a piles i tenen fins a tres intensitats diferents i es plantegen com una primera reacció per part del consistori davant una situació d'emergència.

Notícies relacionades