Back to top

Es feia passar per policia i amenaçava a dones per mantenir-hi relacions sexuals 

En 5 ocasions va utilitzar suposats incompliments del confinament per aproximar-se a les víctimes. Els fets van tenir lloc als municipis de Tarragona, Reus, Salou i Cambrils.
mossos

Agents dels Mossos d’Esquadra van detenir aquest passat dilluns a Constantí un home, de 33 anys, de nacionalitat espanyola i veí d’aquest mateix municipi, com a presumpte autor d’un delicte contra la llibertat sexual, un d’exhibicionisme, tres delictes de detenció il·legal, set delictes d’usurpació de funcions públiques i un d’inducció a la prostitució.

Els investigadors van tenir coneixement el mes de novembre de l’any passat que un home es feia passar per policia de paisà i en ocasions fins i tot mostrava una falsa credencial a les seves víctimes, seleccionades prèviament i seguint el perfil de dones joves sense cap acompanyant a les quals havia seguit.

Reus, Cambrils, Salou i Tarragona

Entre elles, també dues menors. L’objectiu era fer-les pujar enganyades al seu vehicle per tal d’obtenir favors de tipus sexual a canvi de no denunciar-les per haver comès alguna infracció. Els fets van tenir lloc als municipis de Tarragona, Reus, Salou i Cambrils.

Els arguments que utilitzava per coaccionar les seves víctimes anaven des d’assumptes relacionats amb el consum de drogues durant les nits d’oci nocturn  fins a no portar el DNI. Cinc dels casos denunciats corresponen al període de confinament de l’estat d’alarma per la crisi sanitària del coronavirus, un fet que va aprofitar per intentar aconseguir els seus propòsits.

Des del 2018

Els treballs d’investigació van permetre determinar que alguns episodis similars es remunten a l’any 2018, tot i que en aquelles ocasions no es poder establir el mòbil sexual o no es van denunciar els fets. Un d’ells va tenir lloc a Valls en què una dona va ser seguida per un desconegut amb el seu vehicle i posteriorment un altre cas a les Terres de l’Ebre en què el detingut va intentar aconseguir favors sexuals per part d’una prostituta fent-se passar per policia. En aquest sentit, s’ha pogut constatar que en alguns casos recents, el detingut havia induït la víctima a prostituir-se amb l’objectiu d’intercanviar amb ella diners per favors sexuals.

A la presó

La investigació continua oberta davant la possibilitat que es puguin acreditar nous casos relacionats amb la mateixa persona detinguda. L’home, va ingressar ahir a presó després de passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Tarragona.

Paraules clau:

Notícies relacionades