Back to top

Fernando Montero: “Podem sortir els dies parells o imparells”

El jove reusenc Fernando Montero viu i treballa a Andorra la Vella des de fa dos anys.
Fernando Montero

El degoteig de positius per coronavirus al país veí d’Andorra va començar al març. Ràpidament, el govern estatal va decretar el confinament de la població per evitar la propagació del virus.

Una situació que va enxampar de ple al reusenc Fernando Montero, qui es troba vivint a Andorra la Vella des de fa dos anys. En el seu cas, ha hagut d’estar confinat a casa 35 dies, atenent a l’estratègia de seguretat implantada per Andorra Televisió, l’empresa on treballa. D’aquesta manera, Montero va ser designat en un grup d’emergència en cas que calgués activar-se davant un possible contagi o necessitat dins la plantilla.

Ara, després de més d’un mes a casa, el desconfinament progressiu decretat per les administracions andorranes li permeten tornar a la rutina. Això sí, de forma gradual. Una de les primeres mesures aplicades en aquest desconfinament és el permís per sortir una hora cada dos dies i la possibilitat de practicar esport de baixa intensitat, com pot ser córrer o sortir a caminar. Una mesura que es complementa amb el permís de sortir al carrer en funció del número del domicili on visquis. “D’aquesta manera, la gent que viu en blocs amb números parells poden sortir els dies parells i els que ho fan en números imparells, a l’inrevés”, explica el reusenc.

La por al col·lapse sanitari ha estat ben present al país andorrà, però afortunadament, no s’ha donat el cas. Ara, els casos s’han reduït i poc a poc, els comerços obtenen el vist-i-blau del govern per tornar a la normalitat. Segons Montero, “la clau es troba en què la població s’ha pres seriosament el risc que comporta el coronavirus i ha fet cas a les indicacions decretades pel govern. A més, els polítics han estat transparents a l’hora de comunicar i això ha ajudat a tranquil·litzar i reforçar el sentit de país dels ciutadans”, argumenta.

Els temporers, atrapats

Una de les altres realitats que ha deixat entreveure la crisi del coronavirus a Andorra ha estat la situació dels temporers. Davant l’aturada de la temporada d’esquí més d’hora del previst, prop de 4.000 treballadors que es dediquen a aquest sector han quedat atrapats al país. La majoria, de nacionalitat argentina, han vist com no podien tornar al país d’origen però alhora, deixaven de cobrar un salari. Una situació a la qual el govern andorrà hi ha volgut posar de la seva part i per aquest motiu, ha habilitat hotels per facilitar l’allotjament d’aquestes persones.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades